DTM-biler

Anders Grøndals Subaru Impreza WRC

Bilsport på nært hold

Det blir noe for enhver smak på bil07. Foruten familiebiler og miljøvennlige hybridbiler, kan du også oppleve biler med krefter langt utover det vanlige. Biler som deltar i billøp i både inn- og utland.

Publisert Sist oppdatert

DTM

I A-hallen kan du se en rå Audi A4 som deltar i DTM eller "Deutsche Tourenwagen Masters" i Tyskland. I dag er DTM Europas mest populære mesterskap innen baneløp med standardbiler – ikke så underlig, for løpene er fulle av action og tette fighter mellom heftige biler med snerrende V8ere. Serien krydres av kjente sjåfører med bakgrunn fra bl.a. Formel 1.

RALLY

Du kan se en Subaru Impreza WRC 2004-modell, bilen som Anders Grøndal vant både NM i bakkeløp og bronse i rally-NM med i år. Petter Solberg vant VM-runden i Sverige med samme bil i 2005. Subaruen med en 2-liters boxermotor på 330 hk gjør 0 - 100 km/t på 2,45 sek.

STCC

Tommy Rustad viser sin Opel Astra OPC 2007-modell med 275 hk, som han har kjørt i årets Swedish Touring Car Championship. Bilen gjør 0 - 100 km/t på ca 5 sek og er bygget av Opel Team Sweden i samarbeid med eksperimentavdelingen til Saab i Trollhättan. Tommy avsluttet STCC-deltakelsen sin med å vinne det siste løpet.

RALLYCROSS

Ford Focus T 16 4x4 kjøres av Ole Kristian Nøttveit, debutant av året i Rallycross-EM. Bilen har ca 550 hk og gjør 0 - 100 km/t på ca 2,5 sek. Bilen er tidligere kjørt av Ludvig Hunsbedt og Sverre Isachsen. Tommy Rustad vant bronse i Rallycross EM i 2006 med denne bilen.

Disse fire bilsportbilene er fremskaffet av oss i bladet BIL og BilNorge.no, og de er samlet på en egen stand i A-hallen. Du kan også se en Ferrari Formel 1-bil på en egen stand i A-hallen. Der kan alle som ønsker delta i en dekkskiftkonkurranse.

Les mer om konkurransen her

Powered by Labrador CMS