Nå skriver Generalen under hos Daewoo

Observatører hadde for lengst begynt å skrive mai i sin mentale almanakk, når tankene kom inn på en eventuell GM/Daewoo handel. Men nå forteller GMs folk at i morgen kl. 2 (Seoul-tid) skal underskriftene være på plass.

Publisert Sist oppdatert

GM sender toppsjefen, Jack Smith, for å sette navnet sitt på dokumentet, fra Daewoos side er det Lee Jong-Dae, som er styreformann. Men viktigere er det at sjefen for Daewoos hovedkreditor, Jung Keun-Yong, som bestyrer Koreas Utviklingsbank og samtidig representerer alle de andre kreditorene, også er der for å skrive under.

Det skal bli spennende å få greie på GMs strategi. Skal de bruke dette nye fotfestet til å ta et kjempegrep på innenlandsmarkedet i Korea (GM selger færre enn 300 der hvert år og Daewoo har i det siste nøyd seg med ca. 10% av 1,5 millioners hjemmemarkedet), skal de la Daewoo sette sitt navn på enkelte amerikanske SUV–modeller som Daewoo helt mangler? Og hvordan skal Daewoo nå distribueres på de mange eksportmarkedene?

Vi venter ikke at alle svarene skal være klare i natt (vår tid), men når underskriftene endelig er på plass tviler vi på at Generalen kommer til å vente til etter VM i fotball med å gjøre sine ideer kjent.

Vi er spent.

Powered by Labrador CMS