Skattkammer åpnes i helgen

Lørdag 13. juni åpner Norsk vegmuseum dørene til et skattkammer av en utstillingssal. Alle er velkommen til å se utstillingen og delta i aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

I samarbeid med entusiastiske kjøretøyeiere, Norges Bilsportforbund, Kongelig Norsk Automobilklubb, Norsk Motor Klubb og Norges Motorsportforbund er Norges største utstilling av historiske løpsbiler og løpsmotorsykler endelig klar for publikum.

Norsk vegmuseum ligger som nærmeste nabo til Hunderfossen familiepark ved Lillehammer. Utstillingen «Racing – norsk motorsporthistorie» har allerede fått stor oppmerksomhet fra publikum, før dørene åpnes.

I forbindelse med åpningen inviterer museet til utendørs treff for motorsportskjøretøy av alle typer og klasser.

Søndag kl. 12.00-15.00 arrangeres Nasjonal Motordag der alle som har en løpsbil inviteres til å stille den ut gratis. Her blir det publikumskåring av årets sportslige kjøretøy i flere klasser.

Utstillingen består av en lang rekke biler og motorsykler, som sammen med sine kjente førere har hatt stor nasjonal idrettslig betydning. Vi nevner i fleng:

  • Drifting-bilen «Need for Speed Japan Auto Supra» som Fredric Aasbø vant sin første Formula drift-seier med i Abu Dhabi i 2011.
  • Petter Solbergs legendariske «grom»-Volvo 240 som han fikk sitt store gjennombrudd med, og som samtidig er bilen han har vunnet flest løp med.
  • Honda CR350 sykkelen Ailo Gaup vant verdensmesterskapet med i 2007.
  • Rekordracerbilen «Snøhvit» fra 1948 som har over 100 løp bak seg.
  • Norges første dragster «Sundance Kid», som var landets raskeste bil i 1975.
  • KTM Factory Rally Replica ørkenrallysykkelen som Pål Anders Ullevålseter ble verdensmester med i 2004, og mye mye mer.

Utstillingen og sportsbiltreffet har gratis inngang.

Powered by Labrador CMS