Italia-turen er klar

Takket være et initiativ fra Galleria Ferrari, som egentlig ikke en gang er Ferraris eget museum, er det nå klart for en strålende museums-sommer i Italia.

Publisert

Galleria Ferrari i Maranello, rett ned gata for Ferrari-kantinen (restauranten da, Cavallino Rapante – men du får bedre getti&vin billigere de fleste andre steder) og noen hundre meter fra Fiorano prøvebanen, har oppdaget at det er 110 år siden Fiat ble startet. Og det ga dem en glimrende ide.

De har gått sammen med andre italienske prestisje-samlinger om å lage et felles program. Felles tema (som er italienske biler, og hva kan vel være bedre enn det?) og felles politikk, slik at du følger en slags museums-sti, til nedsatt pris, dersom du følger dette.

Det meste er konsentrert i Emilia Romagna. Galleria Ferrari, der du nå også kan se en 130-hesters Fiat fra 1907, en Lancia Aurelia, en 1938 Alfa 8C 2900 B og sågar en virkelig erkefiende fra tvers-over-gårdsplassen, en Maserati A6 1500 fra 1948, er hovedavdelingen.

Rett i nærheten har du den meget private Panini-samlingen, med de mest utrolige Maseratiene (og glimrende, egenprodusert Parmesan-ost). Dersom man er på stien, får man adgang dit ved å avtale spesielt på tlf. +39 059 510660.

Så er det oppover til Verona, til Nicolis-samlingen, hvoretter du brekker vestover til Torino. Der er fremdeles Biscaretti-museet i midlertidige lokaler i de gamle hallene der bilutstillingen holdt til før den flyttet til Lingotto.

En byste av senator Agnelli ser fremdeles ut over de tradisjonsrike gulvene. Men så kan du bare la bilen bli stående der, for rett ned mot Po finner du Fiats historiske samling som vanligvis ikke er åpen for publikum. Men som du nå kan avtale å besøke på +39 011 4347954.

Det hele høres ganske lovende ut, enda lovendere hadde det vært hvis Alfa-museet hadde vært med, men det er også under ombygging og har ikke noe midlertidig, men åpner neste år.

Du finner flere informasjoner på Media-området på www.ferrari.com.

SE VÅR STORE SAMLING AV BILMUSEER

Powered by Labrador CMS