Tesla landets mest kjøpte 4x4

Norges mest kjøpte firehjulstrekker er ikke lenger en høybygd SUV med japansk opprinnelse, men en elektrisk bil satt sammen i solrike California: Tesla Model S.

Publisert Sist oppdatert

Tesla har på ny skrevet seg inn i norsk bilhistorie. Denne gang ved å kapre plassen som mest kjøpte 4x4-modell i årets første kvartal. Aldri har en elbil tatt ledelsen i AWD-klassen noe sted i verden.

Eventyret Tesla ser ikke ut til å ha noen ende. Fra å ha vært en sær sportsbil med heller semre kjøreegenskaper, lanserte Tesla Model S på sensommeren i 2013.

Rask start
Ikke bare var den digre familiebilen superrask, men den akselererte kjapt i det norske folks bevissthet - og på salgslisten.

Allerede samme år ble Model S nest mest kjøpte elbilmodell. Takket være incentiver til over skiboksen hadde norske bilkjøpere åpnet lommeboka for de elektriske bilene.

Og de gjorde det i særdeleshet for Tesla, som kjapt ble det store samtaleemnet i forhold til elbilens rause tilgang til kollektivfeltene og gratis parkeringsplasser på storbyenes mest attraktive parkeringsplasser.

Rikingenes nye leketøy avstedkom naturligvis misunnelse, men det hindret ikke Tesla i å kopierte suksessen i 2014 ved igjen å bli nest mest foretrukne elbil. Også denne gang var kun Nissan Leaf foran.

Ventet på 4x4
2015 startet tilsynelatende dårlig, men så skulle det vise seg at kundene bare ventet på AWD-varianten, den eneste elbil med trekk på alle hjul.

I uke åtte kom de første eksemplarene. I mars tok eventyret igjen av, Tesla leverte ut 1.058 AWD-eksemplarer av Model S og dyttet samtidig Toyota Rav4 ned fra øverste pallplass.

Tesla kvitterte ut første kvartal ved å sikre seg 9,8 prosent (1.283 eksemplarer) av samlet 4x4-salg – og er så langt landets nest mest kjøpte bil- og elbilmodell, denne gang med VW Golf foran.

Tesla sier aldri noe om ordresituasjonen, men opplyser på sine hjemmesider at kunder som bestiller Model S med AWD kan regne med levering sent i juni.

Powered by Labrador CMS