BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8
BMW M Hybrid V8

BMW i konkurransedrakt

BMW har presentert sin utfordrer utviklet for det nye LMDh-reglementet. Dermed får de mulighet til å konkurrere i de alle store, internasjonale seriene.

Publisert Sist oppdatert

LMDh står for Le Mans Daytona hybrid og er en ny klasse som skal aktiviseres fra 2023. BMW M Hybrid V8 heter modellen som har både de velkjente nyrene samt Hofmeister kink – sistnevnte som ren dekor. Dessuten er den en del av BMW M sin 50-årsmarkering.

Så langt har det tyske selskapet kun annonsert deltagelse i topplassen av det amerikanske sportsbilmesterskapet, men de har ikke utelukket at de også kan stille til start i WEC-serien hvor Le Mans er selve rosinen i pølsen.

Om de velger å kjøre det legendariske 24-timersløpet blir det i så fall første gang siden 1999 da deres V12 LMR tok merkets første og hittil eneste seier på Le Mans.

GTP- og Hypercar-klassene vil være åpne for både LMDh- og Le Mans Hypercar-kategoriene (LMH), og BOP (Balance Of Performance) skal benyttes for å gjøre bilene så jevnbyrdige som mulig med hensyn til ytelser.

Som regelverket tilsier benytter BMW M et chassis fra Dallara, en av fire godkjente produsenter til serien. Bilen må ha en minstevekt på 1030 kg og maks effekt som tillates fra den hybride V8-drivlinjen er 670 hestekrefter.

BMW skal samarbeide med amerikanske Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL), og planen er å stille med to biler i det amerikanske SportsCar-mesterskapet. Teamsjef blir Bobby Rahal – en legende med årelang erfaring fra amerikansk og internasjonal racing.

Alpine, Audi, Cadillac og Porsche har alle sluttet seg til LMDh mens Ferrari, Glickenhaus, Peugeot og Toyota tilhører LMH-gruppen. Lamborghini har også meldt sin ankomst til LMDh fra 2024.

Første race for de nye biltypene blir 24-timersløpet på Daytona i januar 2023 som åpner SportsCar-mesterskapet.

Powered by Labrador CMS