Mitsubishi i-MiEV Prototype
Mitsubishi i-MiEV Prototype

Pikes Peak i elbil

Bakkeløpet i Pikes Peak er kjent for muskelbiler og raske motorsykler som raskest mulig tar seg opp til den 4300 meter høye toppen. I år stiller Mitsubishi til start – i en elbil.

Publisert Sist oppdatert

I år kjøres det klassiske bakkeløpet i Colorado fire dager etter den amerikanske nasjonaldagen, den 8. juli. Løpet er kjent for muskuløse prototyper, ikke minst har Monster Tajima, Suzukis motorsportsjef, gjort seg bemerket der de senere årene.

Men nå forteller Mitsubishi at de stiller til start i en i-MiEV Prototype basert på deres elektriske småbil. Og de ser ut til å mene alvor.

Til å ratte bilen har de hyret inn Hiroshi Masuoka, en legendarisk fører som har deltatt i Dakar Rally hele 21 ganger, og som gikk helt til topps der i 2002 og 2003 i en Mitsubishi Pajero og en PajeroEvolution – ikke akkurat standardutgaver av gatebilen de heller.

Prototypen skal benytte komponenter fra i-Miev, og Mitsubishi hevder de skal bruke data fra konkurransen til å videreutvikle sin teknologi innen elbiler og Plug-in hybrider – sistnevnte er teknologi de snart skal lansere i en ny modell.

LES OGSÅ: Neste Outlander blir hybrid

Pikes Peak International Hill Climb ble første gang kjørt i 1916, og fra start- til målstrek er det en høydeforskjell på nærmere 1500 meter. Det betyr store utfordringer med hensyn til atmosfærisk trykk, temperaturforskjell og værforhold.

Powered by Labrador CMS