Mikkelsen tilbake i verdenstoppen

Andreas Mikkelsen kjørte inn til andreplass i Rally Tyskland etter en nærmest feilfri helg i sin Citroën. Seieren gikk til Ford-fører Ott Tänak.

Publisert Sist oppdatert

Den norske rallyføreren har igjen vist at han er en av verdens aller beste når han har riktig utstyr. Han har kjempet i toppen gjennom hele helgen og ble til slutt kronet med andreplass bak Ott Tänak som til slutt vant rallyet med en margin på 16,4 sekunder.

For Andreas var det nok enda mer inspirerende å slå den firedoble verdensmesteren Sebastien Ogier i Ford som endte på tredjeplass, 14 sekunder bak ham.

– Det har vært en flott helg for meg, Anders (Jæger) og hele Citroën-teamet. Det har vært et vanskelig rally, spesielt første dag hvor vi startet litt bak i feltet og fikk vanskelige forhold, sier en fornøyd Andreas Mikkelsen.

– Dette måtte jeg virkelig kjempe for. Første dag presset vi hardt og kjørte helt på grensen for å henge med. Dagens og gårsdagens etapper har også vært bra, selv om jeg har gjort noen små feil. Men jeg kan ikke være annet enn fornøyd med andreplass, sier han.

For Citroëns førstefører, Kris Meeke, fortsatte årets katastrofale sesong med en krasj og ti minutters tidsstraff allerede på den korte spesialetappene torsdag kveld. Det er trolig gode nyheter for Andreas Mikkelsen som er på jakt etter et fast sete i 2018.

Toyotas Juha Hänninen ble nummer fire foran Craig Breen i Citroën og Elfyn Evans i Ford.

Før helgen lå Sebastien Ogier og Thierry Neuville i delt ledelse i VM-sammendraget, men Neuville slo løs et hjul lørdag formiddag og måtte bryte for dagen.

Han ble dermed poengløs i helgen, og Ogier leder nå med 177 poeng mot Neuvilles 160. På tredjeplass følger Tänak med 144 poeng idet tre VM-runder gjenstår.

Den svenske Skoda-føreren Pontus Tidemand, som er kollega med Andreas Mikkelsen i Even Management og stesønn av Henning Solberg, kjørte inn til tredjeplass i WRC2-klassen og sikret seg med det VM-tittelen i klassen.

Resultater Rally Tyskland

1. Ott Tänak, Estland 2.57.31.7

2. Andreas Mikkelsen, Norge +16.4

3. Sebastien Ogier, Frankrike +30.4

4. Juho Hänninen, Finland +49.2

5. Craig Breen, Irland +2.01.5

6. Elfyn Evans, England +2.03.4

7. Jari-Matti Latvala, Finland +3.58.2

8. Hayden Paddon, New Zealand +4.32.4

9. Armin Kremer, Tyskland +10.19.4

10. Eric Camilli, Frankrike +10.44.3

Powered by Labrador CMS