Tok viktige poeng i vanskelig helg

Dennis Hauger hadde et solid forsprang i Formel 3-mesterskapet foran helgens tre løp på Spa. Det kom godt med i en vanskelig helg på en regnvåt bane.

Publisert Sist oppdatert

I Formel 3 er kvalifiseringen svært viktig, og Dennis har gjort det meget bra i disse i hele år. Men på belgiske Spa skulle det bli vanskelig.

Etter fredagens frie trening hvor Dennis aldri var blant de raskeste, klarte han kun en 14. plass i kvalifiseringen. Samtidig kjørte hans nærmeste konkurrent i mesterskapet, australske Jack Doohan inn til bestetid.

Fredagens første løp ble startet bak Safety Car i plaskregn under svært vanskelige forhold. Det var få forbikjøringer i løpet hvor førerne hadde nok med å holde seg på banen og unngå ulykker. Dennis endte løpet poengløs på en 14. plass.

I fredagens andre løp var forholdene bedre, men regnet startet igjen omtrent halvveis i løpet. Dennis tok flere plasser i starten og arbeidet seg etter hvert opp til en niendeplass så han fikk med seg to poeng.

Løpet ble imidlertid vunnet av Doohan som kapret 15 poeng og jafset inn på Dennis’ ledelse i mesterskapet.

Søndagens løp ble igjen startet bak Safety Car på en regnvåt bane. Nok en gang tok Dennis et par plasser i starten slik at en poengplass var innen rekkevidde. Med noen dristige manøvrer avanserte han til åttendeplass som ga fire poeng.

Igjen vant Doohan som fikk med seg ytterligere 25 poeng etter tøffe fighter med Victor Martins.

Mens Dennis Hauger før helgen hadde et forsprang på 63 poeng, er dette nå redusert til 25 takket være Doohans to seire og pole position.

Allerede neste helg kjøres tre nye løp, da på nederlandske Zandvoort. Vi får håpe Dennis Hauger får en bedre kvalifisering der slik at han får innkassert flere poeng enn han fikk med seg denne helgen.