Norgesmester for fjerde gang

Dennis Olsen (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og har egentlig avsluttet sin gokartkarriere. I helgen stilte han likevel opp i gokart-NM på Eggemoen og stakk av med sin fjerde NM tittel.

Publisert Sist oppdatert

- Dette var utrolig gøy. Jeg har aldri kjørt løp i den raskeste klassen og var spent på hvordan dette kunne gå. Jeg lovet før løpet at jeg skulle gi alt jeg kunne, og det var deilig å kjøre først over mål, sier en glad Dennis.

17-åringen fra Våler har gjennom de siste 11 årene vært en av verdens beste gokartførere. Han har også vært en del av Junior Team Norway`s landslag og NBF`s elitesatsing.

Høsten 2011 ble han også en del av Red Bull Racings satsing på unge talenter, og han trener jevnlig hos F1 teamet.

Allerede under den første treningen fredag var Dennis raskest, men han ble slått av Tore Valvik med 0,05 sekund i kvalifiseringen, og startet som nummer to i de innledende heatene.

Dennis vant både det første og andre innledende heatet. I det tredje heatet tok han starten og ledet, men fikk en dytt i første runde og ramlet ned til en femteplass.

Etter noen heftige forbikjøringer tok han seg i mål til andreplass bak Tore Valvik. Steffen Lundanes og Kenneth Østvold fulgte på plassene bak.

Etter de innledende heatene var kjørt og poengene beregnet startet Dennis i Pole Position i prefinalen, og han vant denne.

I den 30 runder lange finalen var han først ut av starten og ledet finalen til mål. Han sikret seg dermed sin fjerde NM-tittel i gokart. Teamkamerat hos Energy Norway, Kenneth Østvold tok sølv mens Tore Valvik stakk av med bronse.

- Jeg er veldig stolt av NM-gullet og jeg måtte gi alt jeg kunne for å holde de andre unna. Jeg elsker utfordringer og de ga meg skikkelig kamp til siste meter. Å kjøre en så heftig gokart med tette fighter i stor hastighet gir meg god trening, og du skal ikke se bort ifra at jeg stiller opp i flere løp fremover. Dette var skikkelig gøy – sier en blid Dennis.

Vålergutten har også vist at han takler overgangen til Formel-bil svært godt. Av de 48 bilene som har deltatt i Formel Renault Mesterskapet, ligger Dennis på en oppløftende tredjeplass i sin debutsesong.

Even Management står bak satsingen og er fornøyd med at Dennis fortsetter å prestere som han gjør.

- Som del av treningsopplegget er gokart en av aktivitetene for våre utøvere. Med Dennis` erfaring i gokart drar vi god nytte av hans kunnskaper og kjører jevnlig treningssamlinger med våre utøvere. Å kunne ha med seg en av de aller beste på dette er verdifullt for oss. Vi gratulerer Dennis med nok en NM-tittel, sier Manager Erik Veiby.

Powered by Labrador CMS