Suzuki SX4 WRC Concept
Suzuki SX4 WRC Concept

Suzuki bekrefter WRC-satsning

Vi fikk klare hint på forhånd, men under en pressekonferanse på Genève-utstillingen bekreftet Suzuki det alle gjettet på: de stiller med eget fabrikkteam i WRC fra høsten 2007.

Publisert Sist oppdatert

Suzuki har vært det dominerende teamet i Junior-VM de siste årene, først med spesialutgaver av ”pizzabud-bilen Ignis og seiden med heftige utgaver av Swift. Nå tar de spranget opp i WRC-klassen hvor de i alle fall vil møte konkurrenter fra Citroën (tilbake i 2006), Ford og Subaru. Flere forventes å stille til start i klassen når nye kostkutt gjør serien rimeligere fra 2007/2008-seongen.

Ungarsk gulasj
Det er den nye familiebilen SX4 som er basis for rallysatsningen – en modell som produseres i ungarske Estergom hvor også Suzukis rallysatsning har sitt hovedkvarter. Her vil også utviklingen skje basert på den suksess merket har oppnådd i Super 1600.

Som reglementet tilsier vil Suzuki benytte en 2,0-liters turbomotor som forventes å yte ca 320 hk med et maks dreimoment på ca 650 Newtonmeter. WRC-bilene er utstyrt med sekvensiell gearkasse og drift på alle fire hjul.

I 2007 kjøres det først et VM i perioden januar-mai - hvor forhåpentligvis Rally Norway er inkludert. Deretter går mesterskapene over til vintersesongen med start i august og sesongslutt i mai påfølgende år.

Powered by Labrador CMS