Team Guttemusikken
Neste stopp: København
Team Guttemusikken
Trangt om saligheten når man skal frakte drivstoff og dekk til syv team i tillegg til en Volvo C30
Team Guttemusikken
Fra venstre: Marius Billerud, Leif Inge Melby, Thomas Berve og Tom Berve
Team Guttemusikken
Bobil og henger klar for avgang fra Oslo
Team Guttemusikken
Årets plakat
Team Guttemusikken
Planleggingsmøte i Team Guttemusikken
Team Guttemusikken
Billeruds Vovlo Amazon 122S gjøres klar for avgang
Team Guttemusikken
Ordfører Knut Gustav Woie (t. v.) og rådmann Helge Meyer i Skotterud ønsker sambygding Ove Billerud lykke til i Rally Monte-Carlo Historique
Team Guttemusikken

Team Guttemusikken

Team Guttemusikken

Med Guttemusikken til Monte Carlo

Mange har en guttedrøm om å delta i Rally Monte-Carlo, og de fleste slike drømmer faller i grus. Team Guttemusikken er en gjeng som lanserer drømmen.

Publisert Sist oppdatert

Å delta i selve Rally Monte Carlo er forbeholdt de beste sjåførene i verden og koster en formue. Men minst like moro har de det som deltar i Rally Monte-Carlo Historique - som i år arrangeres for 13. gang.

Løpet er åpent for biler som deltok i Rally Monte-Carlo i perioden 1955 til 1980. Dermed er det mulig å rigge en eldre bil uten å investere en formue.

Men som de fleste som har drevet med bilsport vet, koster det en del å delta – selv på dette nivået. Derfor fikk Ove Billerud fra Skotterud ideen om å stable et støtteteam på beina.

Billerud kjørte sitt første Rally Monte-Carlo Historique i 2008, og i år stiller han til start i en klassisk Volvo Amazon 122S med sønnen Marius som kartleser.

Guttemusikken

Støtteteamet går under navnet Team Guttemusikken og består av Tom og Thomas Berve, Leif Inge Melby og Terje Karlsen. De skal kjøre gjennom Europa i en bobil med en stor innelukket henger på slep.

I hengeren befinner det seg i tillegg til bensin og deler, en Volvo C30 som skal brukes på selve etappene hvor fremkommeligheten er begrenset for større kjøretøy.

- Jeg vurderer selv å delta i løpet ved en senere anledning, og synes dette er en glimrende mulighet til å få en gjennomkjøring, sier Tom Berve som er en ekte bilentusiast med stor interesse for sportslige kjøretøy av nyere og eldre dato.

- Det er begrenset hva vi kan yte av teknisk assistanse underveis, men vi har med bensin og dekk til de syv teamene. Dessuten skal vi sørge for at de får i seg mat og drikke under det krevende løpet.

Starter i København

Team Guttemusikken drar til København i dag (onsdag) og løpet starter fra ”Kongens By” torsdag. De første dagene blir det transportetapper fra fem europeiske byer før deltagerne samles på kaia i Monaco lørdag. Alvoret starter for fullt med fartsetapper søndag.

I år går løpet fra Torino (120 deltagere), Bad Homburg (43), Reims (93) og Barcelona (60) i tillegg til København hvor våre gutter starter i et felt på til sammen 24 biler. Til sammen starter ca 340 team fra 24 forskjellige nasjoner og det er mange norske ekvipasjer.

Vi skal holde deg oppdatert om utviklingen for ”våre” deltagere i Guttemusikken, og du kan selv følge rallyet på www.acm.mc.

Dette er deltagerne som får support fra Team Guttemusikken:

Powered by Labrador CMS