Norske i historisk Monte 2013

Det er påmeldt 316 biler fra alle verdensdeler til Rally Monte Carlo Historique 2013. Det inkluderer 19 norske biler som starter fra flere forskjellige startsteder.

Publisert Sist oppdatert

«Gammelbil-rallyet» er et av de største rally i Europa. Det arrangeres fra 27. januar til 2. februar. Selve VM-løpet Rally Monte Carlo arrangeres fra 17. til 20. januar.

I Rally Monte Carlo Historique (RMCH) er det noe lavere påmelding i 2013 enn det har vært tidligere. De 316 bilene er alle produsert før 1980 og biltypen har deltatt i Rally Monte Carlo.

Det er start fra flere steder i Europa, og bilene kjører mot Valence i Frankrike der alle må kjøre de samme løypene. Det er start i København, Reims, Glasgow, Barcelona og i Monaco.

Løpet for de eldre bilene er kjøring på idealtid på åpen vei. Det er ikke tillatt for biler med firehjulsdrift.

Dette er de norske
Det er 19 norske lag. De fleste er med på Team Billerud som sørger for service. Deltagerbilene fraktes med teamets egen biltransport, både til start og hentes etter løpet i Monaco.

Dette er de norske lagene med startsted:

Bildet:
Tom Berve kjører sitt andre Rally Monte Carlo Historique – denne gangen med seniorreporter Knut Moberg d.e. som skal skrive om rallyet for Bilnorge. Foto: Rune Myhre

Powered by Labrador CMS