Mikkelsen med Volkswagen-kontrakt

Oslo-gutten Andreas Mikkelsen (23) er tilbake i det ypperste rallyselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Andreas Mikkelsen (23) har tegnet langtidskontrakt med Volkswagen Motorsport, og blir teamkamerat med to av verdens fremste WRC-førere.

- Dette er en enorm mulighet for meg, som jeg skal ta godt vare på. Bedre julegave kunne jeg ikke fått, smiler Volkswagen Motorsports nye fabrikkfører.

VW har gjennom to sesonger blitt godt kjent med nordmannen, som har vunnet IRC-mesterskapet de to siste årene. I 2011 og 2012 kjørte han utvalgte WRC-runder for VW Motorsport, som et ledd i teamets forberedelser til full WRC-satsing i en nyutviklet Polo R WRC fra og med 2013.

Mikkelsen har imponert tyskerne så mye at de velger å knytte ham til seg for flere sesonger fremover.

Det er ganske unikt i dagens rallyverden, hvor mange toppførere må finansiere egen satsing for å fortsette rallykarrieren. Andreas får med seg franskmannen Sebastien Ogier og finnen Jari-Matti Latvala, kanskje verdens to raskeste rallyførere, som teamkamerater i VW.

- Å få samarbeide med Ogier og Latvala vil garantert være lærerik og et unikt utviklingsmiljø for meg. I og med at Polo R WRC er en nyutviklet bil, tror jeg det blir tøft å henge med Ford og Citröen i starten av sesongen, men jeg er overbevist om at i løpet av året kommer VW Motorsport til å vinne minst en WRC-runde, sier Mikkelsen, som får med seg finnen Mikko Markkula som kartleser.

Mikkelsen og Markkula vil få sin debut i Polo R WRC i Rally Portugal, som er den fjerde WRC-runden i 2013. De kommer til å delta på gjennomkjøringen av rundene i Monte Carlo, Sverige og Mexico for å høste erfaringer, før de selv skal kjøre resten av WRC-rundene.

- I 2013 trenger jeg ikke å stresse med å levere toppresultater. For meg blir det viktigste å vise progresjon gjennom året og vise at jeg har det som skal til for å kjøre om toppresultater om et par år. Jeg har ikke kjørt WRC-bil siden 2008, og dette blir litt som å starte på nytt igjen, sier Mikkelsen.

- Etter at jeg vant IRC i 2011 hadde jeg tilbud om å kjøre WRC, og det var et tøft valg å takke nei til den muligheten. Men jeg er i dag veldig glad for at vi gjorde det. Det er selvsagt også veldig gledelig at VW tenker langsiktig ved å gi meg en langtidskontrakt. Jeg er sikker på at jeg er i et team som alle rallyførere ønsker å kjøre for de kommende sesongene, sier han.

Etter finanskrisen i 2008 måtte Andreas Mikkelsen ta en restart på karrieren. Han kom under vingene til EVEN Management, som sørget for videre satsing – men ikke i en WRC-bil.

Målet var hele tiden at han en dag skulle få muligheten i et fabrikkteam i WRC. Oppfølgingen han har fått fra EVEN Management har vært helt avgjørende for at Norge nå har fått en ny fabrikkfører i WRC.

- Vi er veldig stolte av at EVEN Management har fått frem vår første fabrikkfører i WRC. Andreas vil fortsatt være en del av vårt team, hvor det også er flere andre spennende bilsporttalenter i stallen, sier Erik Veiby, manager for Andreas Mikkelsen og styreleder i EVEN Management.

Powered by Labrador CMS