Hjemmeseier til Latvala

Jari-Matti Latvala i Volkswagen sikret seg seieren i Rally Finland foran teamkollega Sebastien Ogier. Mads Østberg i Citroën sørget for norsk pallplass.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke snakk om å safe for noen av førerne i tetstriden under den avsluttende Power Stage. Sebastien Ogier vant etappen foran Ogier mens Kris Meeke i Citroën tok tredjeplassen og fikk med seg ett VM-poeng fra Finland.

Dermed kunne Latvala for andre år på rad og tredje gang totalt entre øverste trinn på seierspallen i Finland. Han vant med en margin på 13,7 sekunder til Ogier.

Tredjeplassen i Rally Finland gikk til Mads Østberg som endte 1 minutt og 36,8 sekunder bak teten. Mads hadde i sin tur en margin på godt over to minutter til fjerdemann, Thierry Neuville i Hyundai.

På de neste plassene fulgte Ott Tanak, Juha Hanninen og Martin Prokop.

I WRC2-klassen tok Esapekka Lappi en suveren seier foran teamkollega Pontus Tidemand. De to kjører Skoda Fabia og er under vingene til norske Even Management. Andres Grøndal endte på sjetteplass i WRC2 og ble dermed nest beste nordmann bak Østberg.

I WRC3 kjørte norske Ole Christian Veiby inn til tredjeplass, mens Marius Aasen tok andreeplass i Drive DMack Fiesta Cup. Han leder dermed sammendraget i cupen.

I VM-sammendraget leder Sebastien Ogier suverent med 182 poeng. Latvala avanserte til andreplass med sine 93 poeng. To nordmenn følger på de neste plassene, Mads Østberg med 84 poeng og Andreas Mikkelsen med 83.

Mikkelsen kjørte av veien på SS5 fredag, og bilen hadde så store skader at det ikke var mulig å fikse den for videre deltagelse i Finland.

Neste VM-runde er Rally Deutschland som kjøres om tre uker. Allerede der kan Ogier sikre seg sin tredje strake VM-tittel mens fire VM-runder gjenstår. Kampen om andreplassen er derimot helt åpen mellom Latvala, Østberg og Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS