Helnordisk pall i rallycross

To nordmenn kunne entre seierspallen etter den svenske VM-runden i rallycross, men en svenske besteg det øverste trinnet.

Publisert Sist oppdatert

-Da jeg kom til den svenske VM-runden i Höljes, drømte jeg stort om sesongens annen VM-rundeseier i rallycross på det jeg anser som min annen hjemmebane. Likevel står jeg her som en veldig glad og fornøyd mann etter tredjeplass og flere viktige VM-poeng enn mine argeste VM-rivaler, sier Petter Solberg.

Han klatret med det resultatet til foreløpig andreplass i VM-sammendraget.

-Helgen ble minnerik for både meg selv og familien. Vi var til sammen sju utøvere fra familiene Solberg / Walfridson / Tidemand i aksjon i helgen. Min 12-årige sønn Oliver vant sitt crosskartløp, hans tredje triumf på rad, og han hjalp Sverige til landskampseier mot Norge. Olivers seier inspirerte meg stort, fortsetter Petter.

Rundt 35.000 tilskuere gikk oppleve fest og action på Höljesbanen, og samtlige fikk valuta for billettpengene bare i Supercarfinalen.

Petter Solberg startet lørdagen med beste rundetid på treningen og fulgte opp med seier i første heat etter veldig bra kjøring og sterke tider. Deretter fulgte litt uflaks med en punktering i annet heat, en punktering han måtte kjøre med i to runder. Likevel greide han å holde farten oppe og sikre 9. beste tid i heatet.

-Søndag fortsatte jeg med en ny heatseier, men fikk et teknisk problem på start som førte til motorstopp i siste heat, så jeg måtte ta til takke med 12. beste tid. Uansett holdt det totalt til å stå i første startspor i semifinalen. Der fikk jeg en svak start og måtte safe meg inn til tredjeplass og finaleplass, sier Solberg.

I finalen startet Petter fra tredje rekke, men fikk til en veldig god start og var raskt oppe på tredjeplass. Han avanserte etter hvert andreplass, men en punktering to runder før slutt gjorde at han måtte tenke på å sanke flest mulige VM-poeng og nøye seg med andreplassen bak svenske Matthias Ekström.

-Duellene bak Ekström var både spektakulære og til tider ufine. I siste sving torpederte Bakkerud bilen min og sendte meg ned på tredjeplass. Det var ikke pent, men jeg gjør ikke noe ut av det. I det minste vet jeg nå hvor han legger lista om vi skulle komme i nye dueller senere i sesongen, sier Solberg.

Kun 9 poeng skiller VM-leder Reinis Nitiss og Petter Solberg etter Sverige-runden. Bakkerud er ytterligere fire poeng bak. Neste VM-runde finner sted i Belgia allerede neste helg.

Resultater:

1) Mattias Ekström, Sverige, 2) Andreas Bakkerud, Norge, 3) Petter Solberg, Norge, 4) Reinis Nitiss, Latvia, 5) Liam Doran, Storbritannia, 6) Sebastian Eriksson, Sverige.

VM-stilling:

1) Reinis Nitiss 112, 2) Petter Solberg 103, 3) Andreas Bakkerud 99, 4) Toomas Heikkinen 88, 5) Timur Timerzyanov 66.

Powered by Labrador CMS