Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Golf GTE

På strøm og bensin - del 2

Ladehybridene Audi A3 e-tron og VW Golf GTE er så ønsket på norske veier, at finansministeren allerede har strøket engangsavgiften.

Publisert Sist oppdatert

Beste Golf og A3

La det være sagt med en gang: Når funksjonalitet og miljøaspekt vektes mot pris, er de ladbare utgavene de beste Audi A3 og VW Golf ever.

Begge koster nærmest på krona det samme, altså rett under 330.000 kroner pluss frakt og leveringskostnader. Teknologien er også helt lik med 1,4-liters/150 hk bensinmotor som toppes med 110 hk elmotor. Maksimalt effektuttak oppgis til 204 hk for begges vedkommende.

Det gjør bilene styggraske med 7,8 sekunder til 100 km/t som beste måleverdi. Å akselerere fra 70 til 100 km/t ved eksempelvis en forbikjøring tar ikke mer enn tre sekunder.

Her handler det virkelig om ytelser en GT-bil verdig, pakket pent inn i et familiebilkonsept som fungerer like godt til småkjøring som under de store utfluktene.

Dyr teknologi
Alt du ikke kan se på Golf GTE og Audi e-tron er helt likt, men de to produsentene har likevel valgt å pakke og presentere teknologien ulikt.

Bak ligger at bilene i utgangspunktet er svært kostbare i land der biler ikke avgiftsbelegges, så prispillen må sukres godt for å få kundene til å bite på.

Volkswagen gjør det ved å plassere ladehybriden som GTE inn i GT-konseptet sammen med GTI og GTD. Den har eksempelvis det typiske GT-interiøret med skotskrutete sportsseter, blå detaljer utvendig og innvendig samt blå bremsekalippere (litt harry).

Audi satser på det enkle og rene. En e-tron skiller seg knapt fra andre A3-er på veien og bør ha en del ekstrautstyr for å framstå som attraktiv. Så viser det seg at nettopp de som skal ha e-tron også krysser av for omfattende utstyrspakker.

Like god plass i begge
Sånn i det daglige fungerer begge like godt. Våre målinger viser omtrent identiske innvendige mål: Beinplassen bak er ganske lik (66 cm i A3 mot 69 cm i Golf ved BILs målemetode), takhøyden både foran og bak er lik (102/95 cm) og bagasjerommets dybde helt lik (150/75 cm som to/femseter).

Lite skiller på bagasjevolum, som er 100 liter mindre enn i standardutgavene (272/280 liter).

På ett vesentlig punkt skiller de to lag. Golf leveres med tilhengerfeste og kan trekke hele 1500 kilo på kroken. Audi trekker null. Men bare foreløpig. Når dette leses, er sannsynligvis papirene i orden slik at også Audi godkjennes med tilhengerfeste på linje med Golf GTE.

300 kilo vektøkning
Både Golf GTE og Audi e-tron er blant klassens beste å kjøre. Men ekstra motor og batteripakken drar opp vekten med hele 300 kilo sammenliknet med samme bil med vanlig bensinmotor og DSG-girkasse.

Normalt vil en så stor vektøkning påvirke kjøreegenskapene negativt, men gjør det knapt på disse to.

Audi definerer seg inn i premiumklassen og har derfor litt mer påkostet interiør. Der VW holder seg med berøringsskjerm, har Audi valgt en mer trafikksikker løsning med styrehjul på midtkonsollen à la BMW og Mercedes.

Audis lekre infoskjerm felles med et knappetrykk ned i dashbordet. Kjekt når man kjører i mørket og ikke har bruk for informasjonen.

Mye støy
Forskjellen i målt støynivå (se tabell) skyldes først og fremst at Golfen rullet på vinterdekk og Audien på sommerdekk. Når motorstøyen fjernes kommer alle andre lyder tydeligere fram, som eksempelvis dekkstøy. Og den var sjenerende i Audi og ikke en premiumbil verdig ved 80 km/t. Allerede ved 50 km/t overgår dekkstøyen motorlyden.

At en Audi A3 til 423.000 kroner ikke har automatisk blendbart speil eller USB-uttak stusset vi over når Golf GTE til 30.000 kroner mindre har alt dette, pluss radarstyrt cruisekontroll.

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.


LES VIDERE:

- Del 1

- Konklusjon

- Testdata

Powered by Labrador CMS