Smell for ladehybrider i 2022

I den nye regjeringens tilleggsnummer til Statsbudsjettet for 2022 er det ikke lagt opp til å innføre moms på dyrere elbiler. Men de som har elbil som firmabil må betale mer skatt. Dessuten får ladbare hybrider en kraftig avgiftssmell fra årsskiftet.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært spekulert i at Støre-regjeringen ville legge moms på dyrere elbiler med en grense på 600.000 kroner. Dette er ikke nevnt i den nye regjeringens forslag, så vi kan regne med at elbiler fortsatt blir helt moms- og avgiftsfrie også i 2022.

Men de som har en elbil som firmabil må belage seg på skatteskjerpelse. Mens elbiler i dag skattelegges for 60 prosent av listepris, skal de i regjeringens forslag beskattes på lik linje med andre biler.

Da Solberg-regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett i oktober foreslo de å øke rekkeviddekravet og redusere vektfradraget for ladbare hybrider.

Dette forslaget er videreført av Støre-regjeringen og medfører at mange må betale økte avgifter på en bil de allerede har i bestilling dersom den ikke leveres innen årsskiftet.

Siden regjeringen ikke har rent flertall, er de avhengige av støtte fra andre – mest naturlig SV – for å få gjennom budsjettet.

Sjekk hvordan de nye avgiftene slår du dersom de blir vedtatt

Powered by Labrador CMS