Spør om Ceed!

Vi skal kjøre nye Kia Ceed denne uken, og her har du muligheten til å spørre om akkurat det du vil.

Publisert Sist oppdatert

For noen er kanskje navneendringen det viktigste – den sære måten å skrive Ceed på slik Kia gjorde det i begynnelsen («cee’d») var kanskje «kult» i 2006, men godt passé i 2007.

Nå er den mest europeiske av alle Kia-modeller (navnet kommer av dette, men det er en annen historie) klar i tredje generasjon, og mens vi fikk en sniktitt av bilen for noen måneder siden, er det nå klart for de første inntrykkene bak rattet.

Hva vet vi så langt, da?

For det første skal Ceed i større grad brukes som utgangspunkt for flere modeller. Stasjonsvogna er allerede vist, SUV-er og crossovere er helt sikkert på vei, og jeg vil tippe en slags GTi-variant dukker opp etter hvert også – sistnevnte kanskje med drivlinja fra den særdeles artige Hyundai i30 N?

Ny diesel
Under panseret snakker vi dog foreløpig om relativt moderate kraftverk. 1,0-liters 120-hester og 1,4-liters 140-hester er kjernen i bensinprogrammet (pluss en 1,4-liters 100-hester som sannsynligvis er lite interessant), mens en ny dieselmotor med 115 eller 136 hester tilbys til oljebrennerfantastene. Dette er en 1,6-liter som erstatter den gamle 1,7-literen.

Dobbeltclutch-kasse er også tilgjengelig, og Ceed er i salg denne måneden. Stasjonsvogna kommer en gang i løpet av årets siste kvartal.

Elektrisk Ceed? Vi kan håpe, men ingenting er bekreftet.

Forventninger
Om noen lurer på hva vi forventer av Kia Ceed er svaret: Alt og ingenting.

Biler i denne klassen er sjelden bygget for å inspirere eller begeistre. De er bygget for å dekke nær sagt alle behov. God plass, men kompakt utvendig. Fornuftig motorisering, uten å være slappfisker. Tiltalende design, men forsiktig for ikke å skremme noen.

Samtidig vet vi at Kia er i en god stim om dagen. Stinger har gitt oss en forventning om at Kia-modeller skal være biler med snert – og vi har et håp om at noe av den snerten er å finne i Ceed også.

Tiden vil vise.

Er det noe spesielt du lurer på om Kia Ceed? Fyr meg et spørsmål via denne linken!

Powered by Labrador CMS