Fiat og Daewoo – langt fra klart

Siden det til norske media er gått ut en GM/Daewoo melding der det står noe i retning av at det skal dannes et nytt selskap som skal eies, til 67 prosent, av GMs alliansepartnere kan det være verd å presisere et par detaljer.

Publisert Sist oppdatert

Hva GMs alliansepartnere er, er litt uklart, sannsynligvis tenker man ikke her på Subaru og Suzuki og Isuzu, og i hvert fall ikke SAAB og Opel, men det er mulig man tenker på Fiat. La det derfor også nevnes nok en gang at det sist fra Fiat (fredag ettermiddag) igjen ble klart sagt at Fiat enda ikke har tatt noen beslutning om de skal ta del i den foreløpige avtalen deres partner, GM, har inngått med koreanske Daewoo-interesser.

”Det er ikke fattet noen beslutning enda. Den vil bli tatt ved den endelige og formelle avslutningen av forhandlingene mellom de to partene”, er teksten fra Torino.

La det også være nevnt at da Ford forhandlet om Daewoo, fikk europeiske Ford-forhandlere beskjed om å holde seg klare til å begynne å forhandle koreaneren ganske kjapt etter at avtalen var inngått. Noen tilsvarende melding har ikke gått ut fra GM.

Powered by Labrador CMS