Nå svarer Daewoo-arbeiderne

Som vi har fortalt er samtalene mellom GM og Daewoos kreditorer nå i full gang. ”Men hvor er det blitt av de militante arbeiderne? spurte vi sist vi var innom temaet. ”Her er vi svarte de midt i pinsen, og bombarderte GMs kontorer i Seoul med egg og råtne tomater.

Publisert

Men samtidig som fagforeningene gjennomførte ganske synlige meningsytringer kunne de fortelle at de nå var i ferd med å sende en delegasjon til USA, som skal ha møter med amerikanske bilarbeidere, med GMs aksjonærer og med andre som kan tenkes å støtte dem i kampen mot å bli overtatt at Generalen.

I mens later forhandlingene mellom GM og koreanerne til å gå greit. Folk som er nær forhandlingene sier at en foreløpig intensjonsavtale vil kunne bli undertegnet om to-tre uker. Det vil i så fall kunne bety at GM kan gjenoppta de tradisjonsrike forbindelsene med Daewoo før det har gått 10 år etter skilsmissen. I 1992 ble de to partenes 14-årige tette samarbeide avsluttet. Da mente Daewoo at de var blitt store nok til å greie seg på egen hånd.

Powered by Labrador CMS