Magrere Detroit

Fire produsenter, ikke av de største riktignok, har sagt at de trekker seg fra neste års Detroit-utstilling.

Publisert Sist oppdatert

Slår sammen

Los Angeles var den første amerikanske bilutstillingen som fikk merke de nye tidene. GM fortalte at de trakk seg fra en del planlagte lanseringer der, og i stedet overførte dem til Detroit-utstillingen i januar – seks uker senere.

Det dreier seg om blant andre Cadillac CTS Coupé, Buick LaCrosse og produksjonsutgaven av Volt.

Det samme fortalte Volkswagen om sin kommende Roadster, som antakelig vil bli en av de mest irrelevante bilene i Detroit i år.

Også Detroit

Det er mulig Detroit oppfattet dette som positivt, men nå sitter til gjengjeld den arrangøren med fire utstillere som har meldt avbud.

Det er Land Rover, nå indisk-eid, men det er ikke sagt noe om at tvillingselskapet med samme eier, Jaguar, også skal droppe ut.

Videre har Ferrari sagt nei – de har vel solgt det antall California de skal selge der neste år, allerede.

Rolls-Royce skal ikke være med, uansett er det nok for tidlig å vente Baby-RR derfra ennå. Og økonomi-modellene fra Suzuki, som vi trodde var svært så relevante nå, kommer heller ikke.

Det er i det hele tatt usikkert hvordan januar-utstillingen i Detroit vil forløpe denne gang. I fjor genererte bilutstillingen nesten 500 millioner dollar. Det vil si ca. 80 prosent av Cobo Centerets bidrag til den lokale økonomien i fjor, har Automotive News regnet ut.

Powered by Labrador CMS