Ferrari Land

Ferrari Land

Ferrari Land

PortAventura

Spania blir Ferrari-land

I fjor tjente Ferrari 54 millioner euro, bare på lisens-inntekter. Snart blir det mer, nå skal det åpnes et Ferrari-land i Spania.

Publisert Sist oppdatert

Da de åpnet Ferrari World i Abu Dhabi i 2010 var det helt klart at dette ikke ville bli den siste av den slags. Nå lanseres planene for en tilsvarende i Spania.

Ideen er selvfølgelig genial. Hardcore-folket, slike som oss, vil jo helst puste inn Ferrari-luft i Maranello, se på samlingene av klassiske Ferrarier i Modena og hjemme i Maranello, henge over gjerdet utenfor testbanen og besøke Enzo og Dino Ferrari-banene ved Imola.

Problemet er at familien, mamma og ungene, kommer ikke til å klappe i alle de små hendene sine av begeistring.

Men gi dem et tivoli av verdensformat, og begeistringen blir antakelig større. Og selv om det blir litt i kunstigste laget for deg, så blir det allikevel et sted du kan kjøre Ferrari-karuseller og andre maskiner, du kan handle i Ferrari-butikker og spise (steilende hestekjøtt?) på Ferrari-restauranter.

Litt kommersielt kanskje, men hva gjør man ikke for familie-lykken?

Den nye parken, som skal kalles Ferrari Land, skal bygges i forbindelse med PortAventura, åpenbart et av Europas største underholdnings-sentra, rett utenfor Barcelona.

Godt etablert
Anlegget sier allerede hallo til fire millioner besøkende hvert år – halvparten av dem kommer fra andre land enn Spania.

Og investeringen nå, på mer enn 125 millioner euro, spredt over en fire års periode, gjøres av en filial av Investindustrial. Det var de som nylig solgte Ducati til Audi, de eier en god del av Aston Martin og har tett kontakt med Mercedes-AMG. De har med andre ord peiling på fascinerende biler. Cirque du Soleil er også en del av kretsen deres.

Og såpass italienske er de at de henter administrasjonen fra Gardaland ved Garda-sjøen– der de tar i mot 3,5 millioner besøkende hvert år.

I tillegg til selve fornøyelsesparken, som skal åpne i 2016, vil det bli bygget et 250-roms femstjerners hotell – også med Ferrari-tema.

Tung satsing
Det er godt å høre at det skal bygges på et område, ikke større enn 75.000 kvadratmeter. Abu Dhabi-anlegget har verdens kjappeste berg og dalbane sier de, men siden den ikke er bygget av tre, er den helt uten noen som helst interesse for denne spalten.

Det er også verdens største innendørs fornøyelsesanlegg. Den er nemlig bygget under et tak som dekker 200.000 kvadratmeter.

Selv om Spania-anlegget altså ikke kommer til å sette noen rekorder i grunnflate, regner jeg med at det blir en solid inntektskilde for Ferraris lisensiering-avdeling.

Og se for deg tilstrømmingen dersom Fernando Alonso blir verdensmester i Ferrari neste år, med åpning av Ferrari Land tre måneder etterpå.

Powered by Labrador CMS