Nybilsalg gir bruktutvalg

Noen forhandlere har for mange bruktbiler. Dermed får du en gylden mulighet til å gjøre et godt kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Populær som ny i dag og brukt om noen år - nye Suzuki Swift

Her er et godt råd hvis du er i markedet for å skaffe deg ny bruktbil: Sjekk hvem som selger mange nye biler, for de som leverer ut mye nytt – har også mye brukt. Det er gjerne slik at de fleste som kjøper seg ny biler bytter inn den gamle hos forhandleren. Som i sin tur sitter igjen med alt for mange bruktbiler

Vinneren i bilsalget i år er uten tvil Suzuki. De har rekordsalg og det kan man tydelig se hos mange forhandlere. Det står parkert brukte biler over alt. Det er nesten ikke ledig plass å oppdrive rundt lokalene. Og Suzuki-forhandlerne har plutselig fått storsalg og de er ikke vant til å håndtere store bruktbilmengder.

Derfor er det kjøpers marked. Mange forhandlere vil nesten for enhver pris kvitte seg med bruktbiler. Og bilene som kommer i innbytte er av svært forskjellig merke og modell. Mange som før kjørte Nissan, Honda, Ford og andre merker, kjøper seg nå ny Suzuki.

”Årets beste bilkjøp?”
- Vinner i bruktmarkedet om noen år. Bilen vil knapt tape seg i verdi, sier flere forhandlere som arbeider med salg av brukte biler. Modellen de snakker om er nye Suzuki Swift med firehjulstrekk til under kr 200.000.

- Bruktbilkjøperne vil stå i kø når bilen kommer ut på bruktmarkedet om noen år. Nye Suzuki Swift er det beste bilkjøpet du kan gjøre nå – om økonomi, sikkerhet og kvalitet teller, hevder Suzukis egne forhandlere. Og kunder i hopetall lar seg overbevise slik at Suzuki helt sensasjonelt er Norges tredje mest solgte bilmerke hittil i år. Kun Toyota og Volkswagen selger for øyeblikket flere biler enn Suzuki i Norge.

- Ja, Swift blir en skikkelig vinner, sier bilforhandler Odd Moen på Askim. Han har i en menneskealder jobbet med biler. Hans firma er forhandler for Opel og Suzuki og han vet det meste om biler og modeller som taper seg minst og mest i verdi. Og en ting er han sikker på.

- Suzuki Swift kommer til å bli utrolig attraktiv på bruktbilmarkedet. Bilen har alle de elementer kundene spør etter. Hadde den også hatt dieselmotor, så hadde den vært helt fullkommen. Med nybilpris på 200.000 kroner skjønner jeg godt de 4-5 kundene som allerede har kjøpt bilen hos oss.

4WD som ikke er for dyr
Det er et sug i bruktmarkedet etter små biler med firehjulstrekk som ikke er alt for dyre. Markedet er meget begrenset og derfor vil Suzukis nye Swift bli en meget ettertraktet bruktbil. Den har det mange bruktkjøpere jakter på: fem dører, god kvalitet, firehjulstrekk, høyt sikkerhetsnivå, er ingen SUV med høyt bensinforbruk og koster som ny under kr 200.000.

Bilen finnes bare i en modellvariant, og det eneste kundene kan velge er bilens farge. Det å forenkle er en av årsakene til at bilen koster mindre. I Danmark er den samme bilen uten firehjulstrekk bestselger.

Powered by Labrador CMS