Ny delingsplattform for campere

Den nystartede delingstjenesten Campr samarbeider med Gjensidige for å gjøre utleie av bobil og campingvogn så trygt og forutsigbart som mulig. Bak tjenesten står en stor aktør.

Publisert Sist oppdatert

Salget av bobiler og campingvogner har skutt i været under pandemien. Det samme gjelder ønsket om å leie og leie ut disse når de ikke er i bruk.

Det er høy aktivitet i det private utleiemarkedet, men ulykker og utfordringer kan inntreffe. I slike tilfeller er det viktig med seriøse og forutsigbare aktører som gjør opplevelsen trygg for både utleier og leietaker.

Airbnb er en slik aktør for utleie av boliger til f.eks. ferieformål, og det fins en rekke bildelingstjenester. Men så langt har det ikke eksistert noen løsning som er skreddersydd for campingmarkedet.

– Med Campr har vi en klar ambisjon å være den beste delingsplattformen for privat utleie av campingvogner og bobiler. Med Gjensidige på laget kan vi tilby en trygg og forutsigbar utleietjeneste for både utleier og leietaker, sier daglig leder i Campr, Kåre Johan Røinås.

Campr er eid av Ferda, en landsdekkende bobil- og campingvognforhandler som i 2020 omsatte for nærmere 800 millioner kroner.

Campr har i samarbeid med Gjensidige utviklet en enkel utleieforsikring som gjør at utleier i minst mulig grad blir påvirket av et uhell som skjer under utleie.

Forsikringen dekker utleiers egenandel på kaskoforsikringen, eventuelle tapte leieinntekter og gir en kompensasjon for skaden som har skjedd.

Utleieforsikringen er inkludert i alle leieforhold som gjøres på campr.no, og har en egenandel som belastes leietaker om uhellet skulle skje.

– Vi har prøvd å gjøre denne forsikringen så forutsigbar og enkel som mulig, sier Jørgen Hjelm Bakkerud, produktutvikler for Mobilitet i Gjensidige Forsikring.

I bunnen ligger alltid utleiers ordinære kaskoforsikring i det selskapet kunden foretrekker. Den gjelder for både eier og eventuelle leietakere.

– Husk å kontakte forsikringsselskapet ditt og informer om at du ønsker å leie ut campingvognen eller bobilen din. Glemmer du det kan det bli avkortning eller en høyere egenandel ved en skade, presiserer Bakkerud.

Delingsøkonomi og bærekraft blir stadig vanligere og viktigere for folk. Ferda og Gjensidige ønsker å ta en aktiv rolle for å stimulere til bedre utnyttelse av materielle ting som allerede er laget, og bidra til at de som ikke ønsker å eie i stedet kan leie.

– Ferda og Gjensidige har samarbeidet godt gjennom mange år. Når vi ble kontaktet av Ferda med spørsmål om vi kunne utvikle et produkt som ga Campr-konseptet deres økt verdi, var vi enkle å be, sier Ingun Ranneberg-Nilsen, leder for Partner Privat i Gjensidige Forsikring.

Powered by Labrador CMS