Planlegging og flaks kan gi gratis leiebil

Studerer du i Trondheim og skal besøke venner i Oslo? Med litt flaks kan du få helt gratis leiebil.

Publisert
<br>Glenn Larsen eier den nye nettsiden sammen med Erik Lavik:<br>

Glenn Larsen eier den nye nettsiden sammen med Erik Lavik:

Dersom du skal på reise innen Norge kan det være smart å sjekke den nye nettsiden hjemferd.no før du bestiller tog- eller flybilletter. Der kan du finne en leiebil som skal tilbake til sin base. Er du ekstra heldig, får du også dekket drivstoff og bompenger underveis.

Den nye satsningen hjemferd.no er et formidlingstjeneste mellom bilutleiere landet rundt og privatpersoner. Mange som leier bil ønsker nemlig å sette igjen bilen helt andre steder enn der den opprinnelig ble leid ut.

I stedet for at selskapene selv skal bruke mye penger på å hente bilene hjem, sørger hjemferd.no for å formidle kontakten til kunder som ønsker å kjøre bilene tilbake dit de hører hjemme – helt gratis!

Glenn Larsen (30), som eier nettsiden sammen med Erik Lavik (31), håper at enda flere får øynene opp for tjenesten i tiden fremover.

– Det beste med tjenesten er at alle vinner på det. Dette sparer både penger og ressurser for bilutleie-selskapene, i tillegg til at kundene våre får muligheten til å kjøre biler helt gratis, forklarer Larsen.

Og har du litt flaks, kan du få en svært fin bil.

– De aller fleste som leier ut biler om dagen har veldig gode bilparker. Kundene våre får kjøre alt fra vanlige sedaner og stasjonsvogner til helt nye SUV-er, og til og med sportsbiler, sier gründeren.

Det høres ut som en vinn-vinn-situasjon, men jeg regner med at dere har en forretningside bak prosjektet – dere må jo tjene penger, undrer jeg.

– Foreløpig er det gratis å annonsere, men vi planlegger i fremtiden å ta en liten sum fra utleieselskapene for å kunne drifte og vedlikeholde siden. I tillegg er det mulig med reklameinntekter på nettsiden.

Men er det ikke en stor risiko for dere å formidle dyre biler til privatpersoner? Hva om en bil blir stjålet eller vraket?

– Vi er ikke juridisk ansvarlig om noe blir stjålet eller skadet. Vi er kun en annonsetjeneste som formidler kontakt. Bilutleieselskapene har gode metoder og kontrakter for å håndtere dette. Jeg har selv 10 års erfaring fra bilutleie-bransjen og vet hvordan dette fungerer.

Hvordan oppsto ideen og hvor lenge har dere jobbet med planlegging?

– Ideen har jeg hatt i mange år da jeg jobbet med bilutleie. Vi kjøpte websiden av en hobby-webutvikler for litt over en måned siden og har drevet planlegging og tilrettelegging siden.

Men dere er ikke først ute – det fins vel andre aktører på dette markedet?

– Konseptet finnes både i Norge og på verdensbasis. Her i landet har det tidligere vært to andre aktører. Den største var Returbil.no som nå ligger nede grunnet et data-angrep på deres servere. Dog mener vi at vi har en vesentlig mer moderne og brukervennlig side.

­– Den andre aktøren er Hertz Freerider. Disse er ikke en direkte konkurrent siden de kun formidler returbiler for Hertz sine utleiekontor. Vi er åpne for alle utleieselskaper, privatpersoner, bilforhandlere med mer, avslutter Glenn Larsen som avslører at de på sikt også ønsker å se på markeder utenfor Norges grenser.

I skrivende stund ligger det rundt 20 biler som trenger hjemtransport på så ulike strekninger som Sandnessjøen-Trondheim, Bergen-Trondheim, Sand-Stavanger og Mo i Rana-Tromsø, for bare å nevne noen eksempler.

I noen tilfeller må sjåføren betale drivstoff og bom-/ferjekostnader selv, mens i andre tilfeller dekkes alt av bilutleieren.

Så langt har hjemferd.no registrerte annonsører fra lokale avdelinger av SIXT, Avis, Rent a Wreck, Imove, samt noen lokale firmaer og privatpersoner, men tjenesten må jo også være ideell for nordlendinger som skal hente hjem ny bruktbil fra Oslo, eller vice versa. Svært mange biler selges jo i dag over nett.

Powered by Labrador CMS