Første Acura NSX på auksjon
Første Acura NSX på auksjon
Første Acura NSX på auksjon
Første Acura NSX på auksjon
Første Acura NSX på auksjon
Første Acura NSX på auksjon

Rådyr NSX

Den første produksjonsmodellen av Acura NSX ble auksjonert bort i helgen. Den innbragte åtte ganger så mye som utropsprisen.

Publisert Sist oppdatert

Modellen som snart er på plass i Europa som Honda NSX, heter i USA Acura NSX. Fredag ble bilen med produksjonsnummer VIN #001 auksjonert bort i regi av Barrett-Jackson Scottsdale.

Salgssummen ble hele 1,2 millioner amerikanske dollar, 10,4 millioner NOK med dagens kurs, rundt åtte ganger så mye som bilens listepris.

Ifølge Barret-Jackson er dette det høyeste beløp de noensinne har oppnådd i en auksjon til et veldedig formål.

Hele beløpet fordeles mellom to veldedige organisasjoner, Paediatric Brain Tumour Foundation (North Carolina) og Camp Southern Ground (Georgia).

Bilen ble kjøpt av Rick Hendrick, eier av Hendrick Motorsports NASCAR team. Han er en ivrig samler med eget museum i Charlotte, North Carolina.

Acura NSX koster i USA $157.800, og ordrebøkene åpnes der den 25/2. NSX har en hybrid drivlinje på til sammen 573 hestekrefter. Ifølge den norske Honda-importøren er bilen på plass hos oss i meget begrenset antall på ettersommeren. Prisen er foreløpig ikke fastlagt, men selv med norske avgifter blir den vesentlige billigere enn prisen denne første bilen oppnådde.

Powered by Labrador CMS