Lad opp med en burger

Nå blir det lettere å ta seg frem med elbil over lengre avstander, samtidig som du stiller sulten. Det sørger Nissan og McDonalds for.

Publisert Sist oppdatert

Fra venstre: Jan Haugen fra Fortum, Marina Manneas Bakkum fra Nissan og Benedicte Solhjell fra McDonald’s åpner for hurtiglading hos McDonalds på Berger:

Nissan, McDonald's og kraftselskapet Fortum samarbeider om å bygge ut hurtiglademuligheter for elbiler i Norden. Dermed kan du lade batteriene i løpet av en halvtime mens du nyter et kjapt måltid.

Utbyggingen starter i år, og først ut i Norge er noen av McDonald's restauranter rundt Oslo som blir utstyrt med hurtigladere.

Den første hurtigladestasjonen i dette samarbeidet ble denne uken åpnet på McDonald's restaurant på Berger langs E6 nord for Oslo.

Det betyr at man kan ta seg fra Oslo til Gardermoen i en Leaf, uten å frykte flate batterier, forutsatt at man legger inn en lunsjstopp under veis.

Senere i vinter vil det være mulig å hurtiglade elbiler på restaurantene på Nygårdskrysset og Gardermoen.

Nissan og Fortum har en nordisk samarbeidsavtale der ambisjonen er å bygge sammen hovedstedene i Norden gjennom grønne korridorer.

Fortum står for den tekniske løsningen for hurtigladestasjonene. Selskapet har over ti års erfaring fra utvikling av ladeløsninger for elbiler. Ladestasjonene i Norge leveres med løsninger for å kunne se om stasjonen er ledig via mobilen.

Powered by Labrador CMS