Lotus skal doble produksjonen

I desember nevnte jeg all nybyggingen hos de italienske superbilfabrikkene. (Klikk her for å lese) Nå forteller venner hos Lotus (jeg har ikke vært der på over et år) at nå er de også ferdig med en nytt byggetrinn – og at de akter å fordoble produksjonen.

Publisert

Lotus har også en filial av utviklingsavdelingen sin i USA nå, der det jobber 50 høykvalifiserte teknikere. En tettere kontakt til GM, som for eksempel ga dem Opel Speedster-oppdraget, kan opprettholdes derfra.

I fjor investerte eierne nye 11 millioner pund inn i forsknings- og utviklingsavdelingen – noe av det går blant annet til et nytt bygg der Russel Carr, designsjef, og hans folk nettopp har flyttet inn.

Men det er i produksjonen vi vil se de største utvidelsene. For eksempel skal Opel Speedster-produksjonen økes til 6.500 biler neste år, opp fra ca. 3.000 i år. Og så har Lotus bestemt seg for å være litt mer seriøse når det gjelder å selge biler til USA igjen. Dit har det dryppet ca. 200 biler i året, de siste årene, en forholdsvis tilfeldig eksport. Nå skal dette inn i et system, og man har bestemt seg for i hvert fall 1.000 biler, først og fremst Elise og hennes derivater, hvert år.

Lotus betaler for seg selv igjen nå. Ikke med like stor fortjeneste som Porsche riktignok, men solid. I 1999 tjente de 15 millioner pund, og resultatet for 2000 venter man vil vise enda bedre tall.

Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS