Dyrere å lade, men flere muligheter

Tesla øker prisene på sine Superchargere. De planlegger å utvide med 30 nye stasjoner inneværende år.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 2. februar øker Tesla prisene på Supercharging i Norge for første gang siden betaling for Supercharging ble introdusert i januar 2017.

– Prisendringen gjennomføres for å gjenspeile den betydelige investeringen Tesla gjør for å sikre tilgjengelig, pålitelig og brukervennlig ladeinfrastruktur langs alle viktige reiseruter, sier kommunikasjonsdirektør for Tesla i Norge og Island, Even Sandvold Roland.

– Fremover vil Tesla evaluere Supercharger-prisene kvartalsvis for å sørge for rettferdig prising i hele Supercharger-nettverket, legger han til.

Gjennomsnittsprisen øker med drøye 50 prosent fra 1,70 kroner per kWt til 2,57 kroner per kWt.

Roland presiserer at Supercharging fortsatt vil være rimeligere enn å lade hos andre tilbydere av hurtig- og lynlading, samt vesentlig billigere enn å fylle drivstoff på fossilbiler.

Som i dag vil prisene fortsatt kunne variere på enkelte steder, med utgangspunkt i lokale forhold. Gjeldende pris for spesifikke Supercharger-stasjoner hentes enklest gjennom bilenes navigasjonssystem.

Det er ifølge Roland 1006 Supercharger-ladestolper i Norge, fordelt på 72 stasjoner. Siden mars 2020 har de nye Supercharger-stasjonene Tesla har bygget utelukkende bestått av V3 Supercharging-ladestolper, som gir ladehastigheter på opptil 250 kW.

– For kort tid siden annonserte Tesla betydelige vekstambisjoner for Supercharger-nettverket i 2021, og i Norge planlegger vi å åpne over 30 nye Supercharger-stasjoner i inneværende år, avslutter Roland.

Powered by Labrador CMS