Think på bånd i Finland

I dag starter produksjonen av Think hos Valmet i Finland. Dermed får en del kunder ny elbil i julegave.

Publisert Sist oppdatert

Her kommer Think’er på løpende bånd:

Valmet Automotive har lang erfaring med produksjon av biler.

De har i en årrekke laget Boxster og Cayman for Porsche, men de lager også biler med alternative drivlinjer for Fisker og Garia. Ellers er navnet velkjent for bønder som har benyttet deres traktorer i årtier.

For Think er det godt å få i gang produksjonen igjen etter at anlegget i Aurskog stått stille i lang tid. Den tiden har selskapet blant annet benyttet til rekapitalisering og til å skaffe seg nye ledere med erfaring fra bilbransjen.

Adm. direktør Richard Canny hevder å ha en ordrereserve på 2300 biler, og at disse kundene blir prioritert nå som produksjonen er i gang igjen.

”Vår neste prioritet er å bygge videre på denne ordrebanken med fortsatt ekspansjon i Europa,” hevder Canny.

Han tilføyer:

”Vår strategiske allianse med Valmet Automotive er mye mer enn bare montering - vi høster allerede fordeler av Valmets ekspertise innen produksjon og ingeniørarbeid - med tidsreduksjon av produksjonsprosessen, mer sentralisert produksjon og samlet sett en mer effektiv industriell løsning, fra produktutviklingsstøtte til endelig montering.”

Think selges foreløpig i utvalgte markeder som Norge, Østerrike, Danmark, Nederland, Spania, Sverige og Sveits. Men ifølge selskapet mottar de stadig større interesse fra europeiske flåtekunder, kraftselskaper og kommunal sektor støttet av nasjonale insentiver.

Powered by Labrador CMS