1957 Chrysler New Yorker Convertible. Foto: Rasmus Kristoffersson.

Se dem på Oslo Motor Show

Internasjonale godbiter til Oslo

Bilbyggermiljøet står sterkt også utenfor Norge. Til Oslo Motor Show kommer det beste av det beste.

Internasjonale bilbyggere har alltid vært tungt representert på Oslo Motor Show, og ikke minst i de ulike konkurransene som et element i OMS. Her følger noen smakebiter på hva svenskene tar med seg.

Makeløs custom fra USA

Bare 675 eksempler av 1958 Packard Coupe ble produsert, og ett av dem er garantert unikt. Dette er «Rita», John D'Agostinos makeløse custom som nå kommer til Oslo.

Et karosserimessig avansert prosjekt hvor blant annet dørene er forlenget med åtte tommer og hengslene flyttet til B-stolpen. Hele området rundt cockpiten er formet med et engelsk hjul, og lakken er blendende vakker.

 Magass' mest ekstreme

Priser på Custom Motor Show, andreplass på Tuning World i Bodensee og Bilsport Årets Bygg 2023. Christian Magass har oppnådd gode resultater på utstillingene med sin Infiniti G37.

En avansert konstruksjon hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene, og hvor ingenting er urørt. Christian bestemte seg for å løfte sitt eget nivå flere hakk og resultatet ble deretter.

Thomas' Amazon-karamell 

Volvo Amazon ser bra ut, det er lett å få tak i deler og det er mye kunnskap. Men det er ikke en perfekt bil. Thomas Bartziokas mener det, og med sin konstruksjon ønsker han å rette opp «feilene» i den originale bilen. Det innebærer mange små modifikasjoner som til sammen danner en strålende helhet. For eksempel er forskjermene flyttet tilbake for å gjøre karosserihullene mindre, noe som gjorde bilen en centimeter kortere. B-stolpene flyttes for å tette gapet som finnes på en original bil. Det er en rekke detaljer å oppdage!

P1800 Saint som modere superbil

Von Braun Sports Cars i Skene har bygget en moderne superbil basert på Volvo P1800. En klassisk pakke hvor den originale formen er bevart og videreutviklet, med superbilytelse, klimaanlegg, traction control, soft close og mange flere finesser. Svensk håndverk innvendig og utvendig, med et effektnivå som matcher kraft-til-vekt-forholdet til en Ferrari 458. P1800 Saint er Torbjörn von Brauns kjærlighetsbrev til den undervurderte svenske sportsbilen.

Sveriges vakreste bil

Konkurransen Sveriges kuleste bil ble avgjort tidligere i år på Nostalgifestivalen. I tøff konkurranse blant ti finalister vant Morgan Eriksson med sin 57 Chrysler New Yorker Convertible. Den er resultatet av en meget omfattende renovering som tok 16 år.

Volvo P1800 Saint. Foto: Joakim Nyberg/Bilsport.
Infiniti G37. Foto: Kristoffer Kling.
1958 Packard. Foto: Gunnar Ljungstedt/Bilsport.
Volvo Amazon. Foto: Kristoffer Kling.
Powered by Labrador CMS