Porsche ble showets beste

Vi fortalte i forkant av Paris-utstillingen om Designer’s Night, og utdelingen av priser til Årets Conceptbiler. Nå er resultatene klare, og Porsche vant ”Best in Show med sin Carrera GT.

Publisert

I klassen for interiører ble Fiaten nummer to, foran Cadillac Imaj men bak Renault Koleos som altså vant her. I klassen for eksteriør var det Seat Salsa som vant, en god oppmuntring for Seats nye design-lag, med Pininfarinas Rossa på annen, og Mazdas RX Evolve på tredje-plass.

Storavisen USA Today var medarrangør, og har latt sine lesere ta del i kandidatene utover høsten, for så å lage en leseravstemming. Ikke uventet ble det amerikanere, Cadillac Imaj på første og Buick LaCrosse på annen plass. Hvilket i det minste viser at GMs konseptbil-blitz har gitt resultater hjemme.

Det nest gjeveste trofeet var nok ”Årets Konseptbil”. Der kom Salsa på tredje, mens Mazda RX Evolv ble nummer to. På toppen av podiet endte Pininfarinas Rosso. Og da var det bare en bil som det ble gjort enda mer stas på.

Utstillingens beste var det ingen som kunne gjette på, på forhånd. Den ble valgt av juryen ut fra de nye konseptene som ble vist på verts-utstillingen. Ikke overraskende var det Porsches Carrera GT som dro av gårde med den prisen.

Neste år er det Tokyo som skal være vertskap for Årets konsepter igjen. Du finner alle bilene presentert på denne linken.

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS