Mot nedleggelse av Saab

GM har i dag signalisert at ingen av budene de har mottatt kan reversere nedleggelse av Saab. Men de er fortsatt åpne for nye innspill.

Publisert Sist oppdatert

”Vi er i gang med å legge ned Saab,” sa den nye GM-sjefen til journalister under første pressedag av Detroit-utstillingen i dag.

Visepresident Bob Lutz sa til Automotive News at prosessen med å legge ned Saab fortsetter med mindre et bud som er mer attraktivt enn å legge ned fabrikken, dukker opp. GM har engasjert selskapet Alix Partners til å avvikle Saab.

”De budene vi har mottatt så langt er, med hensyn til risiko og finansiering, på nivå med hva det koster oss å legge ned selskapet,” sa Lutz. Han la til at eventuelle budgivere nå har en begrenset periode til å reversere GMs avgjørelse.

Blant budgiverne som har vært på banen i det siste er sportsbilprodusenten Spyker og et konsortium med Formel 1-guru Bernie Ecclestone og investeringsselskapet Genii.

LES: Hva vil Ecclestone med Saab?

SE: Nye Saab 9-5

Dermed kan produksjonen i Trollhättan gå mot slutten mens nye Saab 9-5, som var klar til lansering, trolig blir kledd om til en Buick.

Powered by Labrador CMS