Th!nk – som skapt for bilslalåm!

Sist lørdag arrangerte KNA sitt tradisjonelle bilslalåmstevne i Kongens Gate i Oslo. Der fikk tilskuerne bl.a. oppleve et heat som var historisk i den forstand at det var Norges første hastighetsskonkurranse for elbiler.

Publisert

Til tross for at Peugeot er landets mest solgte elbil-merke, ble disse franske utfordrerne regelrett frakjørt av De Flyvende Aurskogprodukter – Th!nk la beslag på sju av de åtte beste heat-plasseringene, kun forstyrret av KEWETens femteplass. Samtlige kom seg altså gjennom løypa med kjørbarheten i behold.

Så over til det store spørsmålet: Om dette gikk unna?

Det gjorde det til gagns!!! Heatvinneren Bjørn T. Bøhler fra NAF Oslo tilbakela løypa på 57,04 sekunder – som hadde vært godt nok til å ta tredjeplass i standardvognklassen dersom elbilene hadde fått delta der! Til sammenligning brukte vinneren av standardvognklassen, Hans Aga fra NAF Sunnhordland i en 100-hesters Opel Astra Sport, 51,74 sekunder gjennom løypa.

Dagens raskeste ekvipasje totalt var å finne i klassen for sportsvogner f.o.m. 1966, Petter Huse fra Norsk Sportsvognklubb med Caterham Super Seven på 47,67 sekunder. Toer totalt og klassevinner for modifiserte standardbiler og GT-biler ble Geir Fonnes, NMK Bergen, i en Austin Mini på 47,81 sekunder. En skikkelig sint liten tass (bilen altså).

–Th!nks resultater viser at denne typen elbil slett ikke er uegnet til bilslalåm. Den korte akselavstanden gjør den svært manøvrerbar, samtidig som tyngdepunktet er meget gunstig grunnet batterienes lave plassering. Th!nk har svært gode kjøreegenskaper og er en morsom bil å håndtere, sier bilkonsulent Paul T. Anderson, som selv har stått sentralt i KNAs bilslalåmarrangementer i mange år.

Med bedre mediefokusering på slike typer aktiviteter kunne sikkert denne Th!nk-innsatsen ha blitt en stor triumf for det ”seier’n er vår”-orienterte sports-Norge. Og med både denne baktanken og miljøargumentet som våpen kunne det kanskje være en ide å jobbe for at elbil-race blir en OL-gren?

I mellomtiden venter vi spent på om Th!nk-triumfen fører til eventuelle sportspakker og senkesett made in Aurskog-Høland.

Av Tor Ivar Volla – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS