Nye oppdateringer for ID-modellene

Volkswagen er klar med ny programvare for ID.-modellene. Det vil også komme eksisterende bileiere til gode.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen har tidligere varslet at teknologien i alle ID.-modellene skal videreutvikles. Nå vil alle som bestiller ny ID.-modell få den nyeste programvaren, ID.-software 3.0, med flere oppdaterte og nye funksjoner.

– Der teknologien i andre biler ikke utvikler seg, oppdateres og fornyes programvaren i våre ID.-modeller jevnlig. Bilene blir nyere for hvert år som går, sier Harald Edvardsen-Eibak som er direktør for Volkswagen i Norge.

Han legger til at ID.-modellene skal få flere og nyere teknologiske løsninger gjennom OTA-oppdateringer. Det betyr at bilens teknologiske funksjoner oppdateres over internett, uten at kunden må innom sin forhandler.

Raskere lading og automatisk parkering
Med den nye programvareoppdateringen, som vil være fabrikkinnstallert på nye ID.-modeller, skal kunder få mulighet til å lade bilen raskere.

For eksempel vil en bil med 77 kWt batteri få en ladeeffekt på inntil 135 kW, mot 125 kW i dag. Lademenyen vil også bli forbedret, med oppdaterte funksjoner, som vil gi sjåføren bedre oversikt over ladeprosessen.

I tillegg kan nye biler få forbedret parkeringsassistent. Med denne funksjonen hjelper bilen deg med å finne en stor nok parkeringslomme, og parkerer bilen trygt for deg. Parkeringsassistenten hjelper deg også å bytte kjørefelt.

Har du i tillegg parkeringsassistent + med minnefunksjon, kan bilen lære seg spesielle parkeringsmanøvre, som for eksempel å parkere i en carport eller en garasje.

Føreren trenger kun parkere bilen en gang selv, og lagre parkeringen. Deretter kan bilen gjenta parkeringen på egen hånd. Føreren trenger kun følge med på parkeringen.

Bedre ruteplanlegger
ID.-modellene utstyres også med bedre ruteplanlegger. Med den nye og oppdaterte ruteplanleggeren hjelper bilen deg med å legge inn nødvendige ladestopp.

Den nye versjonen kommer med bedre rutealgoritmer. Kunder får også nye innstillingsmuligheter for personlige preferanser, og den planlagte ruten vises med mer informasjon.

Programvareoppdateringen gjør også ruteplanleggeren mer nøyaktig, fordi den kan ta hensyn til kø og andre trafikale utfordringer.

– Mange av funksjonene som kommer nå, og som vil bli tilgjengelig i fremtiden er basert på innspill fra engasjerte ID.-kunder. Våre kunder er med på å utvikle og fornye bilene, forteller Edvardsen-Eibak.

I programvareoppdateringen får du også vite om det er ledig kapasitet på ladestasjonen. Dermed trenger du ikke bekymre deg over ladekø.

I tillegg inneholder Volkswagens nyeste programvare en rekke andre funksjoner som forbedret stemmestyring, utvidede funksjoner for AR head-up-display og utvidede funksjoner i ID.-light, for å nevne noe.

Kunder som allerede eier en helelektrisk ID.-modell vil få tilbud om oppdatert programvare med flere nye og forbedret funksjoner i løpet av andre kvartal.

Powered by Labrador CMS