Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator
Ellenator

16 år og 3 hjul

I Tyskland kan 16-åringer nå kjøre en Polo. Dersom de fjerner det ene bakhjulet.

Publisert Sist oppdatert

Det er en bilforhandler litt sør-vest for München som utnytter en tysk lovendring for alt den er verdt.

Tre hjul og ikke mer enn 15 kW er plutselig blitt en tricycle og kan føres av 16-åringer.

Wenzel Ellenrieder heter bilforhandleren som spesialiserer seg på VW, Seat og Skoda-produkter – forholdsvis uoffisielt – og som er offisiell Piaggio-forhandler.

Piaggio er jo egentlig Vespa, men det finnes også vare-Vespaer. Muligens er det de som har inspirert ham til å bygge sin Ellenator, enda en tre-hjuling, men litt mer voksen enn Piaggio-utgaven.

Dessuten har italieneren ett hjul foran – det har ikke tyskeren.

Fritt valg
Den bilen han altså kaller Ellenator er en Polo, eller en Ibiza eller en Fabia, ikke mer enn fire år gammel. Han bygger om motoren slik at ytelsen er nede på 15 kW (20 hk), og – enda viktigere – han gjør drastiske inngrep i hekken.

Hel bakstillingen fjernes, og erstattes med et sett tvillinghjul som sitter så tett at juristene i departementet betrakter dem som ett hjul.

Dermed kan sekstenåringen kjøre rundt i noe forholdsvis trygt og lukket i inntil 90 km/t, og frakte inntil 300 kg last. Han kan med andre ord bli sitt eget pizzabud-firma utenom skoletid.

Finner du en litt sliten bil av passende modell, vil et gjennomsnitt konfirmasjonspresangbord holde til anskaffelsen. Ellenrieder skal ha 5.000 euro for den komplette ombyggingen – og gir deg sågar 5 års garanti på det arbeidet han har gjort.

Powered by Labrador CMS