Første ladning i4 på norsk jord

Om et par uker er de første eksemplarene av BMW i4 på plass hos din lokale BMW-forhandler. Men fortsatt må du vente tålmodighet for å få din egen.

Publisert

Ifølge importøren har det aldri tidligere blitt signert kontrakter på så mange nye BMW som i 2021. De elektriske nykommerne iX og i4 troner øverst på nordmenns ønskelister, med i4 M50 på topp.

Det har gått halvannet år siden BMW første gang viste i4 Concept og tente den første gnisten. I mars sto bilen klar i produksjonsdrakt, og tre måneder senere åpnet norske BMW-forhandlere for bestilling.

Nå er de første bilene på plass i Norge og på vei til din forhandler hvor den offisielle lanseringen starter 15. desember.

– Den globale lanseringen av BMW i4 starter først i februar 2022. Norge har, sammen med et fåtall andre markeder, fått muligheten til å tjuvstarte festen mot tampen av 2021, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

– Et sett tyske BMW i4-kunder fikk sin bil utlevert på BMW Welt forrige helg. Før julen ringes inn vil også et knippe norske kunder sitte bak rattet i sin helt nye BMW i4, røper han.

Tegneby forteller at interessen for i4 og iX langt har oversteget forventningene og at dette resulterer i lengre leveringstid enn ønskelig.

– Det er en krevende øvelse å styre det globale produksjonsvolumet med alle ringvirkningene pandemien gir. Det gjør det også vanskelig for våre forhandlere å være konkrete på nøyaktig produksjonstidspunkt for alle bestilte biler fremover, ikke bare BMW iX og BMW i4, sier han videre.

Full produksjonstakt for BMW i4 planlegges fra medio februar 2022, opp mot den globale lanseringen. Da vil det etter hvert også bli mer forutsigbarhet rundt produksjonstidspunkter.

– Ulempen med å være så tidlig ute som vi har vært i Norge, er at ventetiden kan oppleves som ekstra lang for mange av våre kunder. Nå som i4 straks er på plass hos alle våre forhandlere, lenge før en rekke andre land, håper vi det vil gjøre ventetiden litt mer innholdsrik fremover. Vi har full forståelse for at utålmodigheten melder seg hos mange, sier Tegneby avslutningsvis.

Ifølge OFV var det ved utgangen av november registrert to i4 M50 på norske skilter, men bildene viser at vi kan regne med at flere vil dukke opp på statistikken de nærmeste ukene.

Powered by Labrador CMS