Mitsubishi Lancer: Garantert traust og solid

Snakk om ettertraktet bruktbil, og ved valg av biler mindre enn fem år gamle gjelder fortsatt nybilgarantien. Mitsubishi Lancer er en av bruktbilkjøpernes favoritter.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 3 - 2004.

Det gjelder særlig stasjonsvogna, og mange merkeforhandlere har venteliste på kurante biler. For det handler om en tidløs modell med anerkjent kvalitet og det mange kaller for “bunnsolid”.

Det ruller rundt 30.000 Mitsubishi Lancer på norske veier. Alt fra 1992 ble bilene levert med to kollisjonsputer, og fra 1998 var fire puter standard.

Pass på
Sjekk særlig grundig bilens elektriske system. Det har vært noe feil med fordeler, ladetilstand og nivået på batteriet. Det gjelder selv på nye biler. På eldre biler (fra før 1996) kan det også være mindre rustdannelser. Sjekk særlig rundt hjulkassene. Men sammenlignet med en rekke andre biler er rust ikke det store problemet.

Priser og tilbud
Suverent mest ettertraktet brukt er Lancer stasjonsvogn med firehjulstrekk, hvor prisen starter på kr 150.000 (årsmodell 2000), mens prisen på en årgang 1991 er 100.000 kroner. 4WD-varianten er en av markedes mest etterspurte brukte biler og derfor er prisene stive, også fordi utvalget er meget begrenset. Prisene på biler med bare forhjulstrekk er rundt regnet 10 prosent lavere.

Sedan holder seg også godt i pris – og en årgang 1997 er priset til rundt 100.000 kroner. De fleste som jakter på brukt Mitsubishi Lancer er allerede eier av den samme typen bil. Merkeforhandlere sier at “Lancer er bilen som velges av godt voksne”. Det viser også kvaliteten på mange brukte biler – de er velholdte og garantert fri for overraskelser.

Hva Bil har skrevet
“Lancer er bil for den som vil ha en god kombinasjon mellom pris og utstyr”. – Bil nr. 10,1996.

“Et noe anonymt utseende og en beskjeden motor tilsier at kundene heller finnes blant de som vil ha en fornuftig bil fremfor de som ønsker seg et samtaleemne i nabolaget”. – Bil nr. 7/8, 1996.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS