BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN
BYD HAN

BYD nærmer seg

BYD kommer stadig med meldinger om store buss-ordrer i Europa. Personbilene derimot … Men det må være en grunn til at de stadig sprer bilder av så attraktive biler som disse gjennom sine internasjonale kanaler?

Publisert Sist oppdatert

Disse bildene viser altså deres nye mellomklasse bil, «Han» later den til å hete, som skal komme både som batterielektrisk og som plugin-hybrid.

Disse bildene er rene teasere, bilen skal ikke på markedet før i tredje kvartal – kanskje så tidlig som i juli, men kanskje noen lar seg friste, slik at de forskyver kjøpet sitt til de også kan ta denne modellen med i betraktning?

Det er designen de legger mest vekt på i denne runden. De er raskt ute med å fortelle om en luftmotstandskoeffisient på ekstremt lave 0,233.

Men det er vel ikke derfor man kjøper en bil. Det som har medført den lave luftmotstanden, de rene linjene, er derimot kanskje med på å styre interessen.

BYD forteller at denne modellen fortsetter selskapets designspråk, som de av en eller annen grunn kaller Dragon Face – dragetryne? Høres det så tiltrekkende ut?

Men særlig på batteri-modellen ser man på den ekstremt lave fronten at designerne har kunnet ta seg friheter som hadde vært umulige med en stempelmotor der nede. Fronten hvelver seg mot deg som en elegant stuper i svevet.

Bensinversjonen er ikke mye dårligere, men den har jo blant annet krav til større inntak av kjøleluft slik at uttrykket blir et helt annet.

Ser det ikke også ut som om de har lagt noen små grillaktige greier nederst på C-stolpen? I så fall et herlig grep fra femti år tilbake.

Det er litt gøy at BYD har funnet et nytt navn på denne karosseriformen. Nå snakker de ikke om Hatchback eller Fastback – dette er en Slip-back. Smart, med tanke på lav luftmotstand.

Skjulte dørhåndtak og noe som opplagt er et viss Coca Cola-effekt langs siden burde kunne sikre at den ikke blir gørrkjedelig i profil, men tvert imot byr på litt liv.

Snakker vi egentlig litt Kia Stinger her når vi følger takbuen? Det er ikke mye som er bedre enn den.

Noen harde fakta, i tillegg til Cw-verdien, følger disse bildene.

294 cm akselavstand, og 495 x 189 x 149 centimeter. Men så begynner det å bli litt uklart. Pih-versjonen har, står det, en 2 liters motor og en 150 hesters motor for forhjulene. Om dette betyr at vi snakker en ren generator og at hjulene alltid er el-drevet står ikke absolutt klart for meg.

Minst like uklart er det om det er batteri-versjonen de mener når de forteller om tre motorer og firehjulsdrift og til sammen 476 hestekrefter – eller om dette er en annen variant av hybriden.

Det er antakelig av akademisk interesse. Som sagt, det er fremdeles uklart når BYD skal sende personbilene sine oversjøisk også.

Powered by Labrador CMS