Cayenne dropper forkledningen

Porsche går for evolusjon når de lanserer en ny Cayenne – her er den nesten helt uten maskering.

Publisert

2011-modellen av Porsche Cayenne har blitt fanget av våre spionfotografer i Carparazzi. Denne gangen er det meste av kamuflasje flekket av.

Porsche går fortsatt for evolusjonstanken når de har designet neste generasjon Cayenne. Riktignok er det lett å se at designet har blitt slankere og hakket mer sportslig enn tidligere, men det er fortsatt en stor bil Porsche skal produsere.
Vi vet at interiøret blir langt mer inspirert av nye Porsche Panamera noe som vil føre til at kvalitetsfølelsen og materialvalget blir betydelig oppgradert.

LES VÅRT FØRSTEINNTRYKK AV PANAMERA HER

Bensin og diesel

Det går ikke klart ut av bildene våre hva slags utgave av Panamera som testes her, men det er helt klart at bilen vil bli levert med et utvalg av både bensin-, dieselmotorer samt en hybridutgave.

Av bensinmotorer kommer 2011-utgaven av Cayenne S til å ha samme versjon av 4.8-literen som finnes i Panamera. Det betyr 400 hester, mens toppmodellen Cayenne Turbo får biturboversjonen med 500 hester.

På dieselsiden blir det dagens V6-diesel på 240 hester som har sin opprinnelse i Volkswagen.

FLERE SPIONBILDER FINNER DU HER

Hybrid

Det er varslet at Porsche vil komme med en hybridløsning allerede i dagens Cayenne, men denne løsningen vil også bli med over i neste generasjon.

Hybridløsningen bygger på en kompressormatet variant av Audis treliters V6-motor med 333 hestekrefter. Denne kobles samme med en elektromotor på 38 kW, eller drøyt 50 hestekrefter som drives av NiHM-batterier som er plassert der reservehjulet normalt er plassert.

Mindre fokus på offroad

Porsche tar konsekvensen av at Cayennne-kjøperene først og fremst ønsker å bruke sin bil på veien. Det betyr at den nye bilen blir mer sportslig enn dagens.

Dermed tar Porsche konsekvensene av kritikken fra de som mener at en Porsche skal ha fokus på kjøreegenskaper på vei.

ALLE VÅRE SAKER OM PORSCHE FINNER DU HER

Powered by Labrador CMS