PT på 66

Underlig, egentlig, at ingen har brukt Route 66 som modellbetegnelse før. Nå har Chrysler gjort det, på en spesialutgave av PT Cruiser.

Publisert Sist oppdatert

Chrysler PT Street Cruiser Route 66 Edition
Chrysler PT Street Cruiser Route 66 Edition

PT Cruiser holder koken den. I fjor solgte den 41 biler på sydsiden av 100.000 – ned 7 prosent i forhold til 2003. Men i år selger den opp igjen, ut juli var det levert 65.000 av den, 4,4 prosent mer enn i fjor, og da er cabrioleten holdt utenfor.

Akkurat i tide til årets Woodward Cruise, fikk Chrysler ferdig en ny spesialutgave av denne retrobilen igjen. Street Cruiser Route 66 Edition er det greie navnet, og den er vel den 11. spesialutgaven av modellen siden den ble lansert i 2000.

Det som karakteriserer denne utgaven er enfarge-gul overflate – en farge Chrysler aldri har brukt før, men en som samtidig har enorme Hot Rod assosiasjoner. Solar-gult finner du helt inn på bremsekaliperne og på deler av dashbordet.

Det finnes andre egenheter også, fem ekers 17 tommers felger for eksempel, krom på sidene og annet snacks.

Dette er den første av 06-modellene som får spesialbehandling. Den skal produseres de neste par månedene på det vanlige PT-samlebåndet i Toluca, Mexico, og får selvfølgelig det samme oppgraderte interiøret som alle de andre 06-PT modellene.

I USA kommer denne med en 2,4 liters bensinmotor med manuell eller automat. Den blir imidlertid også ekspedert i et lite antall til Europa – men vi kan også eventuelt få den i svart.

Hva er vitsen da, poenget er jo å ha en farge som virkelig popper – sier Larry Lyons som er sjef for Chryslers små biler.

Powered by Labrador CMS