En DS blir to nye

DS Automobiles har med seg to nye modeller til Frankfurt. Du får en forsmak her.

Publisert

Vi må venne oss til at DS-modellene ikke har Citroën som familienavn lenger – nå står de på egne ben og heter rett og slett DS3, DS4 og DS5.

Ikke at det har gitt noen salgsboost i Norge så langt – hittil i år er det ifølge OFV registrert 79 nye DS (fordelt på 49 DS3, 11 DS4 og 19 DS5) – en nedgang fra 177 biler i samme periode i fjor.

Men det fins tydeligvis markeder som gir mer positiv respons, for globalt er det solgt 115.000 av den mellomste DS-en siden lanseringen.

DS4 får en facelift som er inspirert av konseptbilen vi møtte i Beijing våren 2012 - «DS Numéro 9». Jeg skal spare dere for detaljene.

Mer aktuelt er nye, renere motorer (Euro6) for både diesel og bensin, samt ny automatgirkasse.

Som eksempel kan vi nevne PureTech 130 S&S – en tresylindret bensinmotor som erstatter den tidligere 120-hesteren. Effekten er økt med 9 % (til 131 hk) og maks dreiemoment med hele 44 % (til 230 Nm). Likevel er forbruk og utslipp redusert med 21 %.

Crossover
Parallelt med facelift på DS4 presentes en «ny modell» - DS4 Crossback. Denne har tre centimeter ekstra bakkeklaring og er utstyrt med store, sorte hjul og svart dekor som skal få deg til å tenke terrengbil, eller crossover.

Bortsett fra den ekstra høyden og dekoren er det lite som skiller de to modellene.

Vi får sikkert flere detaljer i Frankfurt neste måned, for de «nye» DS4-variantene skal være leveringsklare innen årets utløp.

Powered by Labrador CMS