Jeep frigjør Liberty

DaimlerChrysler har frigjort de første bildene av Jeep Liberty. Bilen skal selges parallelt med Cherokee i USA, men neppe i Europa. Den debuterer på årets Detroit-utstilling som åpner om et par uker.

Publisert

3 motoralternativer
Liberty har som Cherokee permanent 4-hjulstrekk og kommer med flere alternative motorer. Først ut er den mest potente, en 3,6-liters V6 kombinert med en 4-trinns automatkasse. Denne yter 210hk og har et dreiemoment på 305Nm ved 4000 o/min. Videre kan den leveres med en 2,4-liters 4-sylindret bensinmotor som yter 154hk. Det tredje alternativet er en 2,5-liters common-rail turbodiesel med 140hk og denne har det kraftigste dreiemoment av samtlige motorer i serien, 343Nm ved 1800 Nm. Det bør være et svært interessant alternativ for en bil av denne type.

Interiørmessig har Jeep Liberty gått gjennom en total forvandling sammenlignet med Cherokee. Den er blitt mer ungdommelig samtidig som kvalitetspreget har øket flere hakk. Og den har blitt langt mer rommelig enn forgjengeren.

Terreng-pakke
Dersom du først og fremst er ute etter terrengegenskapene som en Jeep vanligvis tilbyr kan Liberty utstyres med en ”Up Country Suspension pakke som består av tre skli-plater for beskyttelse av understellet, to slepekroker, et understell som er hevet et par centimeter pluss diff-sperre.

Med Liberty lanserer Jeep nok en ny modell som beveger merket lenger bort fra ødemarken og over i asfaltjungelen. På den måten vil de nok støte fra seg noen av sine ”villeste tilhengere. Men samtidig åpner de dørene for nye generasjoner og kundegrupper. At DaimlerChrysler selv har stor tro på den nye bilen gjenspeiles i produksjonstallene: 200.000 av den skal produseres i året ved konsernets nye fabrikk i Toledo, Ohio.

En truet rase i Norge?
I Norge er det hittil i år solgt nesten 270 Jeep Cherokee, men bare 11 eneste av disse er registrert som personbiler. Med nye varebilavgifter betyr det sannsynligvis at 250 av disse forsvinner fra statistikken neste år. Eller kanskje er Liberty det som skal til for å løfte Jeeps personbilsalg? Time and price will tell!

Stort bilde av Jeep Liberty

LES OGSÅ: Jeep Liberty er klar

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS