Liberty blir Cherokee i Europa

Søndag rullet Jeep ut sin nye Liberty på Detroit-messen. Samtidig bekreftet de at bilen skal bære navnet til sin forgjenger, Cherokee, i Europa.

Publisert

Chrysler regner med å selge 215.000 enheter i året av den nye modellen, hvorav 180.000 i USA alene og 35.000 på eksportmarkedet. Det tilsvarer en økning på drøye 15% i forhold til Cherokee som totalt har solgt i 186.000 enheter pr år. Hovedkonkurrenter til den nye bilen blir på hjemmemarkedet Ford Escape og Toyota RAV4, her i Europa vil nok også blant annet Land Rover modeller være attraktive konkurrenter.

Jeep Liberty erstatter Cherokee som fases ut i løpet av første halvår, og den kommer også til å bære navnet Cherokee på eksportmarkedet. Liberty/Cherokee kommer i to forskjellige modellvarianter, Sport og den mer påkostede Limited. Begge modellene leveres i startfasen med en 3,7-liters V6 som yter 210hk.

Den nye bilen har hentet inspirasjon fra konseptbilen Jeep Dakar som ble vist i Detroit i 1997 og interiøret er inspirert av et annet konsept, roadsteren Jeepster. Bilen skal produseres i Toledo, Ohio, og kommer i salg fra sommeren.

BILDER:
Bilde: Fra lanseringen i Detroit
Bilde: Liberty Sport forfra
Bilde: Liberty Limited forfra
Bilde: Liberty Sport fra siden
Bilde: Liberty Limited bakfra
Bilde: Liberty Limited interiør
Bilde: Liberty Limited førermiljø
Bilde: Jeep Dakar concept
Bilde: Jeep Jeepster concept

LES OGSÅ:
Jeep frigjør Liberty

Av Terje Ringen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS