Slagsmål og anti-messe i Detroit

Bare så dere ikke skal tro vi har gitt opp Detroit, fordi om det er slutt på pressedagene: WXYZ-TV Canal 7 måtte riktignok dementere at det hadde vært avfyrt skudd i inngangskøen der, men slagsmål hadde det vært. Og på andre siden av byen er det igjen en motforestilling.

Publisert

Det måtte imidlertid senere dementeres, men fremdeles sto det fast at det hadde vært minst to solide slagsmål på utsiden av Cobo Hall, og at det hadde oppstått ganske mye uro i de tette køene.

Arrangørene har fått ordnet det slik at i utstillingsperioden spiller Red Wings bare utenbys, slik at parkeringsplassene i forbindelse med ishockeyarenaen kan brukes av utstillingen. Det er kanskje manglende utløp for aggresjoner der, som gjør køen litt anspent?

Dessuten plikter vil vel å gjøre oppmerksom på at på den andre siden av sentrum, i Detroit Contemporary Gallery (5141 Rosa Parks) holder en gruppe Detroit-kunstnere en anti-utstilling for fjerde år på rad. 16 malere har i år tatt peiling på å få inn 3000 dollars i inngangspenger som skal brukes til å sette opp sykkelstativer i Detroit sentrum. Tidligere har inntekten gått til for eksempel en kampanje som heter Rails for Trails, som jobber for å skape sykkelveier på traseer for nedlagte jernbaner.

Sykkelen er i sentrum her, sammen med en forholdsvis negativ holdning til bil – noe man ser på malerienes titler som: Trafikk-kork, Knust lyskaster eller Ødelagt utsikt.

Av Jon Winding-Sørensen – bilnorge.no

Powered by Labrador CMS