Mitsubishi Project X
Mitsubishi Project X
Mitsubishi Project X
Mitsubishi Project X
Mitsubishi Project X
Mitsubishi Project X

Kort fra Project til Evo

Project X er betegnelsen på den sportslige konseptbilen Mitsubishi debuterte i Detroit. Det er ikke mye mer enn navnet som trenger å endres før den er salgsklar.

Publisert Sist oppdatert

Mens Lancer sedan ble vist i ferdig form og er på plass i de amerikanske butikkene i løpet av våren (og Norge i løpet av høsten), er Evo-versjonen fortsatt et stykke fra samlebåndet. Første kvartal 2008 er planlagt tidspunkt for lanseringen av modellen som da vil møte en helt ny Subaru Impreza i versting-utgave.

Folk hos Mitsubishi innrømmer at de harde karosseridelene i Project X er slik de blir i Evo X. Noe av stylingen kan bli endret, og det samme gjelder tekniske detaljer.

Under panseret har Project X en flunkende ny 2-liters turbomotor basert på Lancers nye aluminiumsmotor, 4811 DOHC MIVEC. Denne er koblet til avansert S-AWC elektronisk system for firehjulsdrift med aktiv senterdiff (ACD), Active Yaw Control (AYC) på bakdiffen og Active Skid Control (ASC). (Spør en Mitsubishi-ingeniør om detaljene).

Den avanserte elektronikken skal gjøre bilen mer egnet i det daglige uten at det går på bekostning av sportslige egenskaper.

Powered by Labrador CMS