Subaru Legacy Concept

Subaru Concept
Ill.: Carscoop

Subaru satser i Detroit

Subaru tilhører ikke dem som også trekker seg fra Detroit-utstillingen nei. Der er de sterkere enn noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Full bredde

Fire Impreza, tre Legacy, to Forester og en Tribeca vil bli å se på Subaru-standen i Detroit neste måned. En av Imprezaene skal forresten være en WRC Replica-modell, forteller den amerikanske importøren. Det skal bli spennende å se om de holder fast ved det nå som de er blitt rallyløse, eller om de bruker den som et minne om noe som en gang var.

Men i tillegg skal de i følge Carscoop vise en tidlig utgave av det som blir såpass u-Subarusk som en bakhjulsdrevet, kompakt coupé.

Det har lenge vært kjent at de utvikler en slik bil sammen med Toyota (som også eier biter av Subaru-produsenten), og at den skal presenteres en gang i 2010. Om den kommer til Norge er forresten mer enn usikkert.

De første skissene antyder en Celica-størrelse med den gamle, typiske Forester-fronten. Akkurat det siste er vanskelig å forstå – det er lenge siden opphavsmannen til den, ex-designsjef Andreas Zapatinas, forlot denne skuta.

Neste Legacy

Og mens vi snakker om Subaru, får vi inn en offisiell melding om at de også skal debutere en annen konseptbil i Detroit. Legacy Concept skal markere at Legacy sedan fyller 20 år. I tillegg til å feire det som har skjedd, skal den gi signaler om hvordan neste generasjon Legacy vil se ut.

Slik den står på utstillingen er bilen utstyrt med en 3,6-liters boxermotor og symmetrisk firehjulsdrift. En distinkt front og massive hjulbuer preger eksteriøret, mens interiøret skal gi en følelse av luksus og komfort.

Legacy produseres både i Japan og i USA, og siden lanseringen i 1989 har totalt 3,6 millioner eksemplarer rullet av samlebåndene. Indiana-fabrikken har alene stått for 43 prosent, så Legacy er en meget viktig bil for Subarus suksess i USA.

Powered by Labrador CMS