Fabias indrefilet

Vi har allerede vist bilder av neste generasjon Skoda Fabia som debuterer på Paris-utstillingen i oktober. Nå avslører Skoda detaljer om interiøret.

Publisert Sist oppdatert
Skoda Fabia interiør
Skoda Fabia interiør

Vi har hørt den før – frasen om «god plass til fem personer og bagasje» - uten å være overbevist. Men det som er en realitet er i alle fall at neste Fabia er romsligere enn forgjengeren og at den har et av de største bagasjerommene i klassen.

LES: Her er Skodas nye Fabia

Innerrommet er litt lenger og større enn i forrige modell, og gir både fører og passasjerer mer luft over hodet trass i at nykommeren er 30 mm lavere. Selv om nye Fabia er 8 mm kortere enn forgjengeren, er den innvendige lengden økt med 8 mm.

Romslig
Bagasjerommet er ifølge Skoda segmentets største med en kapasitet på 330 liter, 15 liter mer enn forgjengeren og henholdsvis 50 og 44 liter mer enn bestselgerne i klassen, VW Polo og Toyota Yaris.

Med baksetene foldet øker kapasiteten til 1150 liter. Baklukeåpningen er 1098 mm bred og den åpner seg opp til 1915 mm, praktisk når store gjenstander skal inn i bilen.

Smart
«Simply Clever» er begrepet Skoda bruker på sine smarte spesialløsninger, og nye Fabia har mange av dem. Som første Skoda tilbyr den MirrorLink-teknologi som gjør at smartphone-apper kan «speiles» via skjermen til bilens infotainment-system.

Ellers finner vi Skoda-spesialiteter som isskrape i påfyllingslokket, en krybbe for multimedia-dingser som telefon eller iPod i senterkonsollen, eget oppbevaringsrom for refleksvest i førerdøren, søppelbøtte som kan festes i døren, bagasjenett på forseteryggene og i bagasjerommet.

For den som er opptatt av koppholdere lover Skoda inntil syv for flaskestørrelser fra en halv til en én liter.

Nye Skoda Octavia kommer til Norge tidlig 2015.

Powered by Labrador CMS