Konklusjon

Publisert Sist oppdatert

Innledning

Våre tre testbiler har hver sine sterke sider. Her kunne vi ønsket oss et Kinder-egg, at alle tre sterke sider ble kombinert under samme skall: Tourans plass i Scenics design og med kjøreegenskapene fra C-Max.

Uten tvil er Scenic den mest oppsiktsvekkende bilen. Men til tross for kreativ utnyttelse av bilens hulrom; de to konkurrentene byr på bedre plass og bedre kjøreopplevelse. Vi tror bagasjevolum og kjøreegenskaper er viktigere enn bilens design for de aller fleste som er på jakt etter fleksibel kompaktbil.

C-Max er en morsom bil å kjøre, både styrefølelsen og hjulopphenget ligger et hakk over Touran, to hakk over Scenic. Søker du kjøreglede, er valget derfor enkelt.

Touran møter tøffere konkurranse her enn da den i dieselversjon fikk bryne seg mot Zafira, Corolla Verso og 307 SW i Bil 7/8. Selv om det bare er når det gjelder plass den fremstår som suveren i dagens test, sanker Touran poeng jevnt og trutt i alle disipliner. Når vi til slutt veier Touran mot C-Max, vipper vektskåla i Tourans favør på grunn av suveren plass, samtidig som kjøreegenskapene bare er marginalt dårligere enn hva C-Max byr på. Vårt førstevalg er derfor Touran.

LES VIDERE:
- Ford Focus C-Max
- Renault Scenic- VW Touran
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS